käytettyjen autojen vertailu

4 kommenttia

Eikö TM voisi vertailla käytettyjä autoja? Kaikilla kun ei kuitenkaan ole varaa ostaa uusia autoja. Ymmärrän kyllä, että käytetyissä autoissa on runsaasti eroja, miten niitä on käsitelty, huollettu jne. Kuitenkin jos otetaan saman ikäiset autot ja suurinpiirtein saman verran ajetut vertailuun, niin sehän on vain hyvä, että nähdään miten eri merkit kestää käyttöä. Itseäni kiinnostaisi runsaasti mitä mieltä TM:n asiantuntijat olisivat esimerkiksi siitä, että otetaan esim. n. 8 000 euroa käyttörahaa autoon ja katsotaan minkälaisen yksilön sillä hinnalla saa eri merkkien joukosta (esim. 8000 euroa maksavat farmarit). Voisihan moisen vertailun tehdä edes mielenkiinnosta...
On eri asia vertailla eri merkkejä kun ne ovat vielä ajamattomia. Miten auto kestää kun sillä ajetaan yli viisi vuotta Suomen oloissa?

  
  • Hyvä ideani mielestäni, itse olen miettinyt samaa.
    Siinä tulee paljon ongelmia, niistä ei voisi tehdä yleistyksiä.
    Esim. viat, kunto jne. Esim 8000€:lla saa voi saada jostakin liikkestä paljon ajetun 1,6-litaisen Astrafarmarin ja toisesta melko vähän ajetun 2,0-litraisen melkein samaan hintaan. En nyt oikein osaa selittäää... :sleepy:
    :smile:

      
  • "Kuitenkin jos otetaan saman ikäiset autot ja suurinpiirtein saman verran ajetut vertailuun, niin sehän on vain hyvä, että nähdään miten eri merkit kestää käyttöä"

    Nimenomaan ei näin. Autojen käyttö ja kohtelu vaihtelee suuresti, joten on kyseenalaista vetää mitään johtopäätöksiä yhden yksilön perusteella. Käytettyjen autojen vertailu olisi kieltämättä kiinnostavaa luettavaa, mutta mistä ihmeestä löytää esimerkiksi käyttöhistorialtaan(!) riittävän tarkasti toisiaan vastaavat jo mainitut 8000 euron farmarit? Ajomäärä on lievästi sanoen yliarvostettu käytön mittari.

      
  • Lefa, tuota minäkin tarkoitin...hyvä että osasit kertoa selkeämmin. :smile:

      
  • Käytetyn auton täytyisi nimenomaan olla alkuperäinen Suomi-suola auto.

    Muuten minä hakisin sillä rahalla Saksasta auton. Tuolla rahalla saa jo merkistä riippuen n. vm. 2000 olevan ruosteettoman, vähän ajetun hyvän dieselfarkun, automaatilla ja kaikkine muine lisävarusteineen, noista muista maista. Ei pidä väheksyä muuten Ruotsiakaan. Etelä-Ruotsissa ei suolata maanteitä, lunta ei tule talvella juuri nimeksikään. Vähän ajettuja loistoyksilöitä löytyy sieltäkin. Ruotsalaiset tunnetusti huoltavat hyvin autojaan. Eikä hinnat mitenkään ole korkeat kun nettiä selaa ja katsoo.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit