Twingoko sittenkin??

4 kommenttia

Moi.

Olen omistanut vm.-94 Twingon, jonka äkillisen poismenon seurauksena olen joutunut miettimään korvaajan hankkimista. Uusi Micra ja Jazz kiinnostivat (ja kiinnostavat edelleen), mutta sellaisen uuden menopelin hankinta saattaa jäädä vielä haaveeksi toistaiseksi. Ajatukset ovat kääntyneet vanhan sotaratsun puoleen.

Mitä Twingoille on tapahtunut 10-vuotisen historian aikana? Maallikkokin huomaa varustelun (erit. turva-) kohentuneen ja moottoreiden vaihtuneet pariin otteeseen. Koeajon perusteella vm.2000 Twingo tuntuu erilaiselta ajaa, joten jotain moottoriin liittymätöntä on varmastikin vaihdettu matkan varrella.

Jos mielisi Twingoa, onko neuvoja ostajalle (tiedän HS:n vikatietopankin) erityisesti tiettyjen moottoreiden, vuosimallien yms. suhteen ? Mielestänne parhaat varustepaketit, niitäkin tuntuu olevan monta, mikä niistä tarjoaa parhaan hintalaatusuhteen käytettynä? Kokemuksia sähkövarusteiden kestävyydestä (vanhassa ei ollut -> luotettava)?

Ottakaa ihmiset kantaa ja kertokaa kokemuksistanne. Vaikka ei suoraan liittyisikään esittämiini kysymyksiin. Twingosta kun on vaikeaa löytää mielipiteitä keneltäkään muulta kuin ranskalaisten harrastajalta...:wink:

  
 • No aika vähäiset on Twingo-kokemukset ja jos totta puhutaan, niin siinä on yksi niistä harvoista malleista, joita en ole ajanut. Postaukseni perustuukin siihen, että seinänaapurilla oli vielä hetki sitten Twingo ja monta kertaa tuli tämän kanssa autoista juteltua. Tyytyväinen oli, eikä ainakaan koskaan sanonut, että mitään pahempaa vikaa olisi ollut. Pienihän tuo on ja mielestäni järkyttävän ruma (ihan vaan millään lailla auton tekniseen hyvyyteen liittymätön tyhmä mielipide) mutta kuluttaa todella vähän, on helppo pyöriteltävä ja vieläpä todella edullinen.

  Tilaongelman naapuri oli ratkaissut irroittamalla takapenkit joten tämä oli saanut hyvät tavaratilat...

  Jos Renaultin haluat, niin osta kuitenkin mieluummin Clio. Saat huomattavasti paremman auton, jos "ominaisuuksilla" yms. on jotain väliä... Niin teki äskettäin naapurikin ja on nykyään entistäkin tyytyväisempi. Ei kuulemma ollut Twingo mitään verrattuna uuden Clion mukavuuteen...

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 27.07.2004 klo 15:26]
    
 • Moottoritiellä Twingo on meluisa ja muutenkin huono. Onhan se kiva auto ja näppäräkin, eikä kulutakkaan.
  Tietysti Clio olisi kivempi mutta kalliimpi. Ei Cliossa ole mitään erityisen pahoja puolia kuulemma joku moottorin tärinä...

    
 • Oikeastaan Niki Kari kertoikin jo syyt moisen auton harkintaan. Se on uutena edullinen ja käytettynä vieläkin edullisempi, niiden hinnat putoavat omien silmäilyjeni perusteella Clio nopeammin. Esimerkiksi muutaman vuoden ikäisen "huippuvarustellun" Twingon hinta on liki puolittunut (17500€->10000€). Toki on totta, että uutena se taas on ollut raskaasti ylihinnoiteltu. Cliojen hinnat puolestaan pysyvät paremmin korkealla, edulliset Cliot ovat autoliikkeistä katsottuna loppuunasti ajettuja ja rähkäisiä Twingoihin verrattuna. Clio ei ole tilojensa puolesta parempi, ajettavuudessa taas on valovuoden etumatka (kokeiltu on).

  Twingojen eduksi on laskettava vielä niille kertyvien kilometrien vähäinen määrä. Omallani oli ajettu yhdeksässä vuodessa 107000 km, dokumentit olivat vielä tätä määrää tukemassa. Monet vastaanulleet Twingot ovat 10-15000 km/vuosi ajettuja. Ymmärrykseni mukaan vähäiset kilometrit edesauttavat kunnon ylläpysymistä, vaikkeivät kerrokaan auton kunnosta kaikkea. Ensimmäisen sukupolven Twingo sillä työntötankokoneella ei ollut mikään säästöpossu, kesällä pihistellen 5.5 l/100km, talvella toisaalta umpihangessakaan ei mennyt yli 7.5l/100km.

  Nikille ja muille vielä, en ajatellutkaan että Twingo olisi "paras" hankinta. Sille löytyy vain paljon järkisyitä edullista autoilua arvostavalle. Kyllä sillä eteenpäin pääsee kokeillusti ja vaikka vähän sapettaa heikko kulku tai kiihtyvyys, antaa se helpommin anteeksi Twingolle kuin esim. 1.8 litraiselle uuskoppaiselle Mondeolle (sen luulisi kulkevan), jolla kerran pitkällä matkalla kolme eri kuljettajaa yritti ohittaa 80-100 km/h alueella hitaampia. Todella kesy menijä ja säikäytti jokaisen kuskin perusteellisesti kun jokainen joutui luovuttamaan kesken ohitusyrityksen.

  Mutta, ei muuta kuin lisää kommenttia tulemaan, kaikki tervetulleita!

    
 • Twingossa on riittävä suorituskyky ( 0-100km/h 11s/13s), ajettavuuskin on kait hyvä, jousitus hyvä ja suht turvallinenkin se on.
  Meluisa se kyllä on...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit