V70 TDi pakettiautoksi

2 kommenttia

Onko hyviä neuvoja ja mielipiteitä kannattaako ja mitä vaatii vm. 99 V70:n muuttaminen pakettiautoksi? Olen ajatellut pitää autoa itselläni pitkään.

Hyötynä olisi ainoastaan ilmeisesti auto- ja "diesel"veron halpeneminen, eli noin 1,4 euroa/pv.

Haittana
- 100 km/h rajoitus
- 1 takaistuinpaikan menetys?
- onko muita vaadittuja muutostöitä?
- arvonalentuma, takaisin muuttamisen
- lainmuutosuhka pakettiautoja koskevan veroedun suhteen
- muuta?

Onko kokemuksia?
Harkitsen, mutta taitaa jäädä toteuttamatta tässä tilanteessa... :confused:

  
 • Autovero ei halpene. Sehän on maksettu jo silloin, kun auto on tullattu Suomeen. Tuollainen Volvo on pakettiautona aina ns. täyden autoveron pakettiauto.

  Käyttövoimavero sen sijaan on pakettiautolla alhaisempi - mutta kuinka kauan? Lain porsaanreikää ollaan jo taatusti tukkimassa; muistelen lukeneeni jostakin, että myös auton matkustajapaikkojen määrä vaikuttaisi jatkossa käyttövoimaveron määrään - saapa nähdä.

    
 • Katso edellinen TM numero muutoskatsastuksesta pakettiautoksi. Siellä kaikki on valmiina tarjottimella.

  Lakia tullaan todennäköisesti muuttamaan niin, että esim. lokakuun alusta ei enää näillä edellytyksin saa muutoskatsastaa täyden veron henkilöfarmaria pakettiautoksi. Ne jotka ovat siihen mennessä muutettu, jäävät tottakai niine käyttövoimaveroineen liikenteeseen.

  Maastureita kohdellaan mielestäni tässä suhteessa kaltion. Joskus ne olivat verottomia, sitten vero nousi 30%:iin, jonka jälkeen vero nousi täyteen henkilöautosta perittävään veroon v. -97. Siksi maasturia joka on otettu käyttöön ennen -97, ei voi muutoskatsastaa jälkeenpäin pakettiautoksi, koska se ei ole täyden veron auto.

  Suomessa tätä kikkailua ja kissanhännanvetoa valtion kanssa on käyty jo -50 luvulta lähtien, jolloin ensimmäiset "piilofarmarit" tulivat.

  Kaikki ajoneuvot jotka on muutoskatsastettu "saunalautein" eli kovalla takapenkillä, ovat olleet joko Jenkki STW:t jotka täyttivät silloiset tilavuusvaatimukset, ja ne sai rekisteröidä verottomina. Joitakin maastureita porukka muutoskatsasti saunalautein myös. Ne säilynevät sellaisinaan liikenteessä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit