Onko kokemuksia mb:n sprintteristä 312d?

1 kommentti

Onko kokemuksia mb:n sprintteristä 312 d? Millainen ajaa, onko tyyppivikoja? Kiikarissa 90-luvun puolenvälin malli, ajettu alle 200 tkm. Kerro hyvistä ja huonoista kokemuksista, kannattaako tähän malliin sijoittaa?

  
 • Kokemusta löytyy ko. mallista yli 100 000 km:n matkalta, sekä keskipitkästä että pitkästä mallista.

  Auto on mukava ajettava kaupugissa, kunhan vain muistaa varustaa vänkärin puolen sivuoven ikkunalla. Ohjaus on kevyt ja kääntöympyrä suht pieni, eli kaupunkiin ihanteellinen. Maantiellä luonnolliseti esiintyy ajoittain voimakasta vetelyä sivutuulen ja uraherkkyyden vuoksi. Raskaasti kuormattuna auto on vakaampi. Myös raskaalla kuormalla kiihdytykset onnistuvat helposti, eli moottori on todella vääntävä. Valitettavasti melutaso on ohjaamossa kova.

  Mersu polttaa paljon lamppuja, lähinnä lähivalopolttimoja, vaihtaminen on kuitenkin helppoa. Tuulilasit ovat myös herkkiä halkeamaan, eli talvella ei tulikuumaa ilmaa kylmälle lasille!

  Kulutus ei ole suuri raskaalla lastillakaan. Säännölliset huollot kyllä maksavat paljon, eli kannattaa tarkistaa että määräaikaishuollot on tehty.

  Ainoa suurempi ongelma toisessa autossa oli tukkeutunut ruiskupumppu, jonka vaihtaminen maksoi mansikoita. Myös aurauskulmia kannattaa tarkkailla säännöllisesti.

  Eli normaalia pakumeininkiä, osta pois!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit