Navigaattori ulkomailta?

8 kommenttia

Ulkomaalaset autot ovat usein paljon paremmin varusteltuja kuin suomalaiset. Niinpä suomessa harvemmin tavattavaa navigaattoria löytyy melkein joka kolmannesta saksalaisesta. Niinpä kysymys kuuluukin, saako saksalaiseen navigaattoriin suomenkielisiä valikoita ja tiekarttoja ja millä vaivalla? Tällä kertaa navigaattorista puhuessani tarkoittaisin tuollaista tehdasasennettua comand-systeemiä v.2000 E-mersuun.

  
 • Hankkimassani 530 D Touringissa oli mm. navigaattori ja puheopastus saksankielellä. Se ei kattanut Suomea. Tosin nämä nurkat on aika tutut, mutta hankin Suomipäivitysrompun siihen, ja hyvin toimi. En muista liikkeen nimeä, mutta he hoitivat asennuksen samaan hintaan. Ostin muutakin ATK-tavaraa, joten olisiko ollut PC-Store?

    
 • Eli muutoskustannuksiasta puhuttaessa on kyse kympeistä ja homma sujuu suht. vaivattomasti? Kiitos!

    
 • Moro! Harold, arvaa kuka meitsi on! kyllä sä mut tunnet. samassa talossa asutaan... Minä olen Pikku-nakki ja sinä olet isonakki! idiootteja hymiöitä täällä... Niist ei tuu tommosii pallo päitä vaa tommosii molkeroisii!

    
 • Lainaus:
  21.10.2004 klo 17:18 SixPack kirjoitti
  Hankkimassani 530 D Touringissa oli mm. navigaattori ja puheopastus saksankielellä. Se ei kattanut Suomea. Tosin nämä nurkat on aika tutut, mutta hankin Suomipäivitysrompun siihen, ja hyvin toimi. En muista liikkeen nimeä, mutta he hoitivat asennuksen samaan hintaan. Ostin muutakin ATK-tavaraa, joten olisiko ollut PC-Store?

  Mitä maksoi Suomipäivitysromppu, tuskin se kauheasti voi maksaa kun navigaattori on jo?

    
 • Suurimpaan osaan navigaattoreista ei saa suomenkielisiä valikoita. On suomen kieli niin marginaalinen markkina-alue, ettei kannata panostaa moiseen ulkomaisten firmojen.
  Se on jo puoli voittoa, kun saa Suomen kartan navigaattoriinsa ;)

  'Suomen kartta' (käsittää siis yleensä Tku-Tre-Hki alueen tai osassa jopa Kokkola-Jyväskylä-Lappeenranta - pitäisi osaan olla tulossa koko maan kattava ensi vuoden puolella) on saatavilla vain uusimpiin malleihin, osaan vanhemmista malleista ei saa, eikä tule saamaan Suomen karttaa.

  Hintaa noilla kartoilla on 149€-600€ riippuen sisällöstä ja mediasta.
  Itse tilasin oman karttani eBaystä VW:n navigaattoriin 80€.

    
 • Näin tosiaan oli, Suomi-romppu käsitti jotenkin Vaasa-J:kylä-L:ranta linjan, ja kaunis heleä naisääni puhui englantia. Se oli PC-putiikki eikä PC-Superstore josta sen ostin.

    
 • Veholta sanottiin, että päivitysromppu maksaa 200€. Päivityksen laajuudesta taas eivät maininneet mitään, eli siitä, paljonko niitä karttoja saa.

    
 • Eipä nuo loppujen lopuksi paljoa maksa. :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit