Autokauppiaat

4 kommenttia

Kävin tässä pari päivää sitten katsomassa yhtä 2 vuotta vanhaa isoa diesel-tila-autoa, jolla oli mittarissa 35tkm. Auto oli merkkinsä liikkeessä myynnissä ja ihan hyvältä näytti. Oli seissyt liikkeessä monta kuukautta ja hinta oli juuri laskenut joten ajatettelin tutustua tarkemmin ja ihan osto-mielessä, en huvikseen mennyt katselemaan.

Kyselin myyjältä auton tarinaa, mutta ei kertonut mitään. Kyselin että miksi dieselillä on näin vähän kilometrejä, mutta hän vain kettuili että eikös se ole sulle parempi. Sitten katsoin huoltokirjaa. Siellä oli huolto tehty 20tkm kohdalla, ja seuraava pitäisi kilometrien mukaan olla 40tkm kohdalla, mutta: huolto oli tehty 18kk sitten. Huoltokirjan mukaan huolto pitäisi olla joka 20tkm tai vuoden välein. Sanoin tästä myyjälle, mutta hän sanoi että ei se ole niin tarkkaa. Ei tarkkaa?!?! Hänkö sen päättää? 6kk ohjeiden mukaan myöhässä! Ja itse asiassa siitä pystyi laskemaan että auton rekisteröinnistä oli kulunut 4 kk kun tuli 20tkm täyteen, joten nyt kun oli 35tkm, se oli ilmeisesti tullut täyteen reilusti yli vuosi sitten, jonka jälkeen auto siis ilmeisesti seisonut. Kysyin oliko kolariauto, mutta myyjän mukaan ei.

Autossa oli kuitenkin hinta kohdallaan ja hyvältä näytti joten kysyin saisiko 2 päivää koeajoon ja kerroin käyttäväni sen autotohtorilla. Oli maanantai, joten auto olisi ollut takaisin keskiviikkona. Mistään viikonlopun yli koeajosta ei ollut kyse. Myyjä sanoi että ei täältä saa autoja kahdeksi päivää, he eivät toimi niin. Sanoin että eikös häntä kauppa kiinnosta. Hän sanoi että kiinnostaa, mutta auton saa vain yön yli ja puoleen päivään saakka. Siinä ajassa en kuitenkaan sitä autotohtorille olisi saanut, joten piti todeta että saapi jäädä liikkeeseen. Myyjä oli lopuksi töykeä ja kiukkuinen ja murisi jotain että tämä on S-ryhmän liike ja täällä on vain hyviä autoja myynnissä. Eli halusi pelata arvovallalla. Ilmeisesti se autotohtorin maininta pisti hänellä hokkarit sohjoon, kun oli jo sanonut ettei ole kolariauto. En voi kuitenkaan mitään muuta uskoa, koska myyjä ei suostunut tarkempaan tutkimiseen.

Eli myyjä vaan pelaa arvovallalla, ei anna tutkia tarkemmin, vaikka kyseessä on kymmenien tuhansien hankinta ja ei suostu kertomaan autosta mitään, vaikka selvästi jotain hämärää on.

Onko kokemusta samanlaisesta?-vv-

  
  • Käytettyjen myyjiä tuntuu kyllä löytyvän joka junaan. Omalla kohdalla toiminta uusiakin myyvissä liikkeissä on ollut asiallista. Kerran jopa tyrkytettiin viikonlopun koeajoon autoa, vaikka olin jo mennyt puihin kaupoissa. Pelkästään käytettyihin erikoistuneissa kaupoissa ei kyllä tiedä mitä eteen tulee...

      
  • Niinpä. Kyllä mullakin on hyviä kokemuksia autokauppiasta. Yleensä ne ovat vaan sellaisia jotka eivät ole ylimielisiä, pelaa arvovallalla, vastaavat kysymyksiin, eivätkä hermostu. Sellaiselta on autot yleensä tullut ostettua ja joiltain toinenkin.

      
  • Juu autokauppiaat on niin rehellistä porukkaa. Kaikista rehellisimpiä on itse omalla rahalla pelaavat käytetyn kauppiaat. Heidän sanaan voi luottaa sataprosenttisesti. Asiointi on myös hyvin mukavaa, sillä kaikki autot ovat myyjien mukaan aina täydellisessä kunnossa ja hyvin pidettyjä. :smirk:

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit