vanhempi audi a8 nokka-akseli vika?

6 kommenttia

Kuulin huhuna että vanhemman mallisissa audeissa olisi kansi/nokka-akseli vaivaa moottorissa.Esim.kannen öljyvuoto takaa.Entäs voimansiirto?

Moottorit AEM AGH ABZ eivät ole ko.autossa vaan AKG lukee

lohkossa.Kannataako sekaantua enemmän ajettuun yksilöön?Lue 200-400thkm.Muita mahdollisia kalliimpia korjausta vaativia kohteita?

On se vaan pirun hyvä ajaa!Audi 4.2 quatro vm.98.

  
 • Ostin juuri hiljattain saksankielisen lehden Suomesta, jossa silmäilin muiden muassa tätä A8:aa. Oli käyttökuluiltaan Saksassa kaikkein kallein auto.  Jos ostat tuollaisen niin älä noin paljon ajettua osta; Saksasta saa aika halvalla alle 100tkm ajetun. Varmaan sen minkä joutuu maksamaan aluksi enemmän säästyy korjaamokustannuksissa.

  Muistaakseni Audin jarruja moitittiin kestämättömiksi levyt/palat.  Ei ole lehteä juuri tässä lähellä, mutta saatanpa myöhemmin referoida sinulle jos muistan.

    
 • Kummisedällä -98 a6 2.7 diesel ajettu alle 200tkm ja pitäis tehdä 4000 euron kansiremppa johtuu kuulemman viallisista nokka-akseleista. Kustannus arvio haettu turun audi centteristä korjaamo/maahantuoja ei tule kuulemman yhtään vastaan johtuisko siitä että tuonti auto kyseessä?

    
 • No ei kai mikään korjaamo tule kymmenvuotiaan auton tapauksessa vastaan.

    
 • Audi A8 kehutaan vuolaasti kyseisessä lehdessä, jossa on 1000 käytetyn automallin kustannustietoja (Saksankielellä ja Saksassa ajettua).  Tyypillisiä heikkouksia:

  -Sähkö ja elektroniikkaongelmat

  -Lenkgeklenke ausgeschlagen (onkohan raidetanko tai sen osa...)

  -Valaistuksen viat

  -Jarrulevyt kuluneet

  Kestotestissä A8 4.2 quattro on numerossa 5/2006. Viisi suunnittelematonta korjaamokäyntiä.  Kallein malli olikin Audi A8 4.2 TDI Quattro 650€ kk ajettaessa 15tkm/vuosi; tässä mukana muut kulut Saksassa mutta ei arvonalennusta ja korkoja.  Halpaa lystiä!

    
 • Edustusauton pitäminen ei ole halpaa. Muistelisin jossain TM:n testissä mainittavan, että vuosittaisia kuluja tulee 10k€ tahtiin. Arvohan näillä romahtaa rajusti ensivuosina.

    
 • Tutun 90-lukusessa Quatrossa piti myös kansi ja nokka sekä alusta rempata, tosin kilometreistä ei tietoa koska on "tuontiauto". :snotty:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit