Kumpi on järkevämpi valinta...

10 kommenttia

Eli autoa olen uusimassa ja vaihtoehtoina listallani ovat olleet vuosimallin 2000+
a) Seat Leon TDI
tai
b) Nissan Almera 2.2 diesel

Näistä kahdesta pitäisi valita se parempi vaihtoehto...
VAG-konsernin tuotteista on kokemusta Golfin muodossa mutta Nissanista ei sitten pienintäkään.
Kumpi on järkevämpi valinta?

  
 • Seatin valintaa ehkä puoltaisi tuo Wolkkarin tunnetusti hyvä kone, mutta... mutta ei siinä Nissaninkaan nyky-nakussa vikaa ole.
  Luotettavuudessa Almera kyllä vetää pidemmän korren ja samoin mielestäni myös tiloissa.
  Ajoltaan molemmat ovat kohtuullisia, mutta alustan virityksissä on eroja. Seatin alusta on ehkä "sporttisempi", jos sitä haluaa.

  Koska haet järki-autoa, niin kallistuisin Almeraan.

    
 • Koska kuitenkin kaikesta huolimatta fiilis, eli tunneasia jokatapauksessa tekee päätöksen puolestasi, mieti itse. Kumpikaan vaihtoehto ei ole huono. Heitä sekaan se 20% järkipuolta ja muita, anna sitten tunteiden viedä. Siinä maailmassa elämme kuitenkin. Ostat auton itsellesi, et muille!

    
 • Leonissa on hieman pienet takatilat, sinne mahtuu ihan hyvin lapset mutta tavallinen miehen köriläs ei siellä viihdy. Leonissa on jotain sellaista "Alfamaista" (positiivisessa mielessä), jollakin lailla urheilullinen, ei ehkä ihan käytännöllisimmästä päästä.

    
 • Tuossa Nissanin arvoja:
  Huippunopeus: 187km/h
  Kiihtyvyys 0-100 km/h 11,4
  EU-kulutus, kaupunkiajo l/100 km 8,0
  EU-kulutus, maantieajo l/100 km 4,7
  EU-kulutus, yhdistetty l/100 km 5,9

  Tässä Leonin rauhallisimman dieselkoneen arvoja:
  Huippunopeus: 193
  Kiihtyvyys 0-100 km/h 10,7
  EU-kulutus, kaupunkiajo l/100 km 6,6
  EU-kulutus, maantieajo l/100 km 4,1
  EU-kulutus, yhdistetty l/100 km 5,0


  Leonissa on numeroiden mukaan noin litran pienempi kulutus ja parempi suorituskyky. Lehdet ovat kehuneet kyseisen auton ajettavuutta, jarruja ja hallittavuutta. Itse ja varmasti monet muut pitävät auton ulkonäköä kauniina. Valitsisin itse ainakin Seatin.
  :smile:

  [Tuomas muokkasi tätä viestiä 19.03.2005 klo 15:04]
    
 • Kyllä Leon miellyttää minuakin estettisesti huomattavasti enemmän kuin esim. samaa tekniikka edustava Golf IV... Vaikka kyllä se Almera SportDeck on myös ihan näppärästi muotoiltu.
  Tilaa Almerassa varmasti on enemmän mutta miten se tekniikkapuoli ja luotettavuus..? Kumpi on ajajan auto (eli ajettavuus on kunnossa) ja kumpi viihtyy 99% tienpäällä eikä aina vaan huoltamolla? Onko laadussa oikeastaan eroja?

    
 • Seat oli muistaakeni Autobildin laatututkimuksen mukaan VW-konsernin luotettavin auto, taakse jäivät Audi, Skoda ja VW. Yleensä ainakin Seatia on pidetty epäluotettavana, mutta voi olla että enää se ei pidä paikkaansa.
  Nissankin on ollut luotettavuustilastoissa aina kärjen tuntumassa, veikkaan että molemmat ovat luotettavia mutta Nissan luotettavampi.

    
 • Uskoisin, että Seat on parempi ja mukavampi ajoauto, kulutuskin lienee pienempi mutta Nissan taitaa muuten olla halvempi ylläpidettävä (???). Nissanit ovat tupanneet ruostumaan. Mitenhän jälleenmyynti? Oma käsitys on, että bensa-Seatit eivät ole maailman suosituimpia mutta diisselit taasen kohtuuhaluttuja. Nissanilla Suomessa hyvä maine -> helpohko myytävä.

  Ööh... ota se, kummasta itse tykkäät enemmän. Tältä palstalta et löydä "oikeaa" vastausta :smile:

    
 • Nissan ilman muuta koska...
  -vähävikaisempi ja vahvempaa tekoa kun VAG-autot
  -parempi jälleenmyyntiarvo ja maine
  -pienemmät käyttökulut kokonaisuudessaan (Seat toki pihimpi kulutukseltaan)
  -hiljaisempi
  -paremman näköinen (makuasia)
  -paremmat varusteet

  kummatkin ihan ok ajaa ja tilat liki samanveroiset.

  Mutta testaa autot itse ja kun käytettyä haet niin tutki huolella. Hyvänkin auton saa nopeasti pilattua huonolla pidolla.

  [A Tapio muokkasi tätä viestiä 21.03.2005 klo 22:16]
    
 • Kannattaa muista että Seat kuluttaa jopa litran vähemmän mitä Nissan. Se on hurjan paljon, Seat kuluttaa noin 5 ja Nissan noin 6. Kuudesosa eroa se on paljon rahaa jo tuhannella kilometrillä.
  Todennäköisesti Seatin saa paljon halvemmalla käytettynä kuin Nissanin, sillä Seat on jo uutena halvempi ja siinä tippuu arvo nopeammin.
  Se on todella hankalaa laskea kumpi tulee halvemmaksi, kannattaa miettiä asiaa pidemmällä tähtäimellä. Kannattaa miettiä mitä todella haluaa.

    
 • Saksalaisessa Auto Strassenverkehr-lehdessä nro 7/05 oli käytettyjen autojen ominaisuuksien arviointi. Leon oli mukana, Almera valitettavasti ei.

  Leonin vahvuuksia:
  - vakaat ajo-ominaisuudet
  - tarkka ohjaus
  - hyvä viimeistelyn laatu
  - korkea jälleenmyyntiarvo (Saksassa!)
  Heikkouksia:
  - katkeilevat jakohihnat
  - niukat takatilat
  - pieni tavaratila
  - heikko käsijarru


    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit