Hyvä farmari: Astra vai Corolla?

4 kommenttia

Pitäisi vaihtaa auto. Minulla on ennestään Astra Caravan -93, joka on palvellut suhteellisen hyvin jo 9 vuotta, mutta viat alkavat vaivata. Mietin saman hintaluokan autoa, mutta en ole varma haluaisinko enää Opelia. Toisena vaihtoehtona tulee mieleen Corolla.
Hintaluokka olisi 20 tuhannen molemmin puolin, ikä noin 3 vuotta, farmari.
Onko kellään tietoa, käykö -93 Astra Caravanin taakkatelineet 2000-luvun malleihin? Vanhassa Astrassani on kattokaiteet.
Olen neuvoista kiitollinen.

  
 • Parahin Paula2. Jos olet valmis panemaan uudehkoon autoon yli satatuhatta mummonmarkkaa, niin älä huolehdi kattotelineistä. Jos sen vaihtoauton tankissa on enemmän benssa kuin luovuttamassasi vanhassa vaihdokkaassa kattotelineen hinta on sillä kuitattu. Minullakin lienee kolmet kattotelineet nurkissa käyttämättöminä pyörimässä.

  Kun vaihdat autoa tutki ensin alan lehdistä (Tuulialsi, TM) mitä ne hintaluokkasi ja tarpeesi mukaisista kirjoittavat. Kun olet päätynyt mieleiseesi merkkiin ja malliin käy ajamassa useampia yksilöitä ja tee kaupat vähiten huonosta. Muistaakseni jollain kuluttajaneuvonnan sivuilla on ohjeita käytetyn auton ostamisesta. Koita Googlata. Onnea vaihtoon - suuret päätökset trehdään tunteella! :wink:

    
 • Kiva kuulla, että Astra on pelannut hyvin. Jos noista kahdesta haluaa raakasti jotain yleistää, niin todennäköisesti Corollassa tulee olemaan vähemmän vikoja, parempi huolto ja helpompi myydä myöhemmin. Kun taasen talven pahimpiin keleihin pikkuteille antaisin vaimolle mielummin Astran ajoon. Kiertele kauppoja, muitakin, paljon on kiinni myös siitä, mitä vanhasta autosta vaihdossa luvataan. Ja muista vaatia kunnon palvelua!

    
 • Jos haet uutta autoasi ensisijaisesti ns. merkkiliikkeistä, niin suosittelen, että varaudut myymään vanhan autosi itse. Merkkiliikkeet karsastavat noin vanhoja vaihtoautoja ja se voi jopa olla kaupanteon esteenä, jos sitä tarjoaa heti kättelyssä vaihdossa. Etsi ensin auto jonka voisit ostaa ja tingi sen hinta myyjän kanssa ilman että mainitset vaihtoautoasi. Kun olet saanut lopullisen hinnan selville, tarjoa vasta sitten omaa vanhaa autoasi vaihdossa ja laske kannattaako oma auto antaa vaihdossa.

    
 • Miksi ostaa tuossa hintaluokassa käytetty? Saat uuden corollan hyvillä varusteilla tuohon rahaan,uusi astrakin on varmaan hyvin lähellä. Sen jälkeen on makuasia kummanko ottaa, corolla tod.näköisesti halvempi ostaa ja pitää. Vaihtoautosi on vaan ongelma, eivät varmaan ota sitä tai eivät maksa siitä mitään.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit