honda accord abs valo palaa

7 kommenttia

hondassa rupesi palaan abs valo aluksi se välillä sammui mutta nyt se palaa jatkuvasti. osaako kukaan kertoa mikä vikakoodinlukija kävisi kyseiseen autoon jotta näkisi mikä sitä vaivaa. vuosimalli on 1999. wetterille sitä en ihan helpolla vie.

  
 • Tarkista kuitenkin aluksi johtoliitokset ja "kontaktipinnat", tosin en tiedä mistä anturit tuossa "lukee" nopeuden! :warning:

    
 • Metsähakaa kompaten, mitä se merkkivalo kertoo? Ainoastaan ABS vian vai myös kuluneet jarrupalat?  Jos merkkiliikkeen lasku epäilyttää, aloittaisin ensin ihan perinteisestä jarruhuollosta, että mekaniikka on kunnossa ja johtoliitokset ehjiä ja puhtaita.  Sitten koodinlukuun, joka onnistunee Wetterin lisäksi myös muilla asiantuntevilla korjaamoilla, ellei testeriä raski ostaa itselle (kaikissa merkeissä ei raski).

    
 • Takapyörien abs-anturien johdot kannattaa tarkistaa. Voihan tietty olla, että joku antureista on voinut mennä. Mutta lähtisin nuo liittimet ja johdot katsomaan alkuun.  Ei kait tuossa valo kuitenkaan jarrupalojen kuluneisuudesta kertone? Siellä on kait ne "vinkupalat", joten ulvovat jarrut kertonee sen jos palat ovat lopussa.

    
 • Ota akku irti 30 min ja laita takasin.

  Tämä auttaa joskus hälytysvaloihin.

    
 • johdot ja liittimet on katsottu ja valo palaa. jos joku osaisi sanoa mikä vikakoodinlukija kävisi kyseiseen autoon niin helpottaisi paljon. korjaamoilla ei laitteet juuri tätä autoa löydä. merkkiliikkeen laitteet kyllä löytäisi mutta se kun on täälläpäin wetteri ja ennemmin maksan 10 kertaa enemmän muualle kuin vien wetterille auton.

    
 • Onko muissa autoissa vastaavaa ongelmaa kuin smarteissa, että ajan mittaan vetoakselin pyöränpuoleisessa päässä oleva hammastettu ABS rengas ruostuu ja lopulta se irtoaa paloina akselista? Ajattelin vaan, että kun autolla on toistakymmentä vuotta ikää niin joku tälläinen mekaaninenkin vika voi tulla kysymykseen. Jos smartin vie Veholle niin ne vaihdattavat kolmensadan euron vetoakselit ja työt siihen päälle eli yhteensä tonnin keikka, vaikka netistä löytyy muutamalla kympillä pelkät ABS renkaat, joita ei kyllä ihan kotikonstein pysty kuitenkaan vaihtamaan, mutta jotka mikä tahansa nyrkkipaja vaihtaa satasella.

    
 • paskanenperse:

  johdot ja liittimet on katsottu ja valo palaa. jos joku osaisi sanoa mikä vikakoodinlukija kävisi kyseiseen autoon niin helpottaisi paljon. korjaamoilla ei laitteet juuri tätä autoa löydä. merkkiliikkeen laitteet kyllä löytäisi mutta se kun on täälläpäin wetteri ja ennemmin maksan 10 kertaa enemmän muualle kuin vien wetterille auton.
  Tiedä tuosta mutta joissain on ABS-yksikön venat likaiset/jumissa ja joissain "ABS-moottori" putsauksen/vaihdon tarpeessa. Joihinkin nuo voi itse tarkistaa ja putsata/vaihtaa, joihinkin merkkeihin/malleihin ei!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit