Jarru ym viat

2 kommenttia

Viikonloppuna häipyi tuttavani uudehkosta Mitsu L200:sta jarrut.Hän sai auton pysäytettyä tienposkeen onnellisesti ja hinuri vei korjaamolle jossa ilmeni että oikeasta etupyörästä loppuunkulunut jarrupala tai sen metallinen runko oli pudonnut jarrusatulan ja jarrulevyn väliin.Siinä vaiheessa oikea etupyörä olikin sitten aika jumissa.Eipähän ole moista ennen tullut kohdalle.Loppuun kuluneet jarrupalat pitää ainakin metalli/metalli vaiheessa niin pahaa meteliä ettei sellaisella aja ja rako jarrusatulan ja jarrulevyn välissä on aika pieni joten metalliosan joka on noin 4-5mm paksu ei pitäisi sopia väliin.
Niin että on niissä hyvissä japseissakin vikoja (ainakin kuluma-)

  
 • Miksi ihmeessä kuljettaja ei vaihda/vaihdata jarrupalat ajoissa, vai onko huolto niin huonoa?
  Tuo on mielestäni yhtä tyhmää kuin menisi pyytämään renkaat takuuseen, koska ovat kuluneet loppuun! On niin huonot renkaat kun kuluvat. Monessa yhteydessä täällä olen korostanut, että auto on mekaaninen laite, jossa on kuluvia osia. Eri osat kuluvat eri tavalla eri autoissa. Auton paino, ajotapa, kilometrit, eri kuljettajat, sääolosuhteet, nopeudet, kuormat ym. vaikuttavat osien kestoon. Sitten (et välttämättä sinä) löytyy henkilöitä jotka valittavat, että huono auto kun akku loppu. Loppuu ne kännyköistäkin! Kukaan ei varmasti sano: olinpa huolimaton kun en vaihtanut öljyjä ajoissa, ja kone kilahti. Ei, auto on surkea kun motti leikkas kiinni.

  Väittäisin, että 90% vioista johtuu kuljettajien, omistajien huolimattomuudesta ja silkasta tyhmyydestä. Onko tie huono jos ajaa naulan päälle ja rengas puhkeaa? Ehkä rengas on huono? Onko joskus sattumalla asian kanssa tekemistä? Vaihtoehtoja on.

    
 • Samaa mieltä olen! Mutta eipä onneksi sattunut köyhään.Autolla on ajettu jalka jarrulla aika paljon ihan tasaisellakin, älä vaan kysy miksi, onpahan vaan kallis tapa.Perheen toinen auto on joku näitä Space Wagonin uusimpia seuraajia ja vaimo ajaa.Ei niin mitään vikaa nykyisessä eikä edellisessäkään (vaimon) autossa.
  Tuttuni soittaa stereoita aina ajaessaan tosi kovaa ettei jonkun jarrupalan kiljunnat paljon kuulu.Ainoo minkä hän huomaa on tosiaan tyyppiä jarrujen katoaminen,savupilvi konepellin alta tai moottorin sammuminen, Kustannukset on sitten sen mukaisia.
  Tän kertaisessa haaverissa meni uusiksi jarrulevy ja jarrusatula ja tietysti jarrupalat.
  Takuustakin on turha puhua kun vika on selvästi itseaiheutettu.

  [salo-m muokkasi tätä viestiä 19.09.2005 klo 23:32]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit