Mielipiteitä Volvo V40/1.6, onko ollut luotettava malli?

2 kommenttia

Olisi kiikarissa Volvon farmari V40/1.6/2000/130000km mutta kun ei juuri tiedä autoista mitään niin olisiko teillä tietoa kertoa onko kyseinen auto malli hyvä/kestävä vai täytyykö heti viedä korjaamolle remonttiin kun on saanut auton ostettua, että kannattaisko ostaa kyseistä mallia? oliko muuten kellään tietoa sen kulutuksesta?

  
 • Volvo S/V 40 on tehty samalle pohjalle Mitsubishi Carisman kanssa. Malli on muistaakseni myös valmistettu samalla tuotantolinjalla Carisman kanssa Belgiassa. Kyseessä ei siis todellakaan ole mikään "Ruotsin rauta", kuten monet saattaisivat kuvitella.

  Volvoja on pidetty kautta aikojen kestävinä ja ennen kaikkea turvallisina autoina. Turvallisia Volvot ovat vieläkin (S/V 40 oli aikoinaan luokkansa turvallisin automalli), mutta niiden laatu on epäilemättä heikentynyt valmistuksen siirryttyä osirttain muihin maihin. Volvo on myös pidempään käyttänyt muiden valmistajien moottoreita, jotka eivät aina ole olleet ongelmattomia. Esimerkiksi juuri S/V 40-sarjassa käytettiin Renaultin moottoreita. Mallissa on ollut myös runsaasti lastentauteja mm. lukuisia sähkölaiteongelmia ja puutteita ruostesuojauksessa.

  Kehottaisin tutkimaan auton huolellisesti ennen ostoa. Käytä auto Autotohtorilla ennen ostopäätöstä. Kannataa ehdottomasti harkita myös muita saman kokoluokan autoja.

    
 • Edellisen sukupolven s/v40 valmistettiin Mitsu Carisman kanssa Hollannissa. Belgiassa valmistetaan S60, V70 ja S40/V50 (nykyistä) malleja. Muistaakseni S80 on ainoa Volvo, mitä valmistetaan pelkästään Ruotsissa.

  Vuonna 2000 S/V40 koki loppuvuodesta suuren malliuudistuksen, jossa koko alusta pistettiin käytännössä uusiksi. Sinänsä kannaltasi tärkeä tieto onko auto "ennen vai jälkeen uudistuksen" -mallia, koska viisaammat väittävät, että tuossa uudistuksessa autosta tuli ajoltaan hyvä (tai pääsi ainakin kilpailijoiden tasolle).

  Itse jättäisin kuitenkin tuon Volvon väliin. Omakohtaiset takkuamiset isomman (ns. "oikea Volvo") kanssa eivät vala uskoa vanhaan 40-sarjaan, jota haukataan mallivalikoiman heikkolaatuisimmaksi. Toki tuurilla voi saada hyvänkin...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit