Romuta autosi!

2 kommenttia

Mikäli romutat käytetyn vanhan autosi ennen vuodenvaihdetta, saat 500,- arvoisen etusetelin ostaessasi uuden auton, tai vaihtoehtoisesti 200,- arvoisen vaihtaessasi käytettyyn. Suomen autokierrätys aloittaa yhdessä Stena Metallin kanssa Suomessa maanlaajuisen kampanjan, jossa romutettavan ajoneuvon omistaja saa tämän edun hyväkseen. Etuseteli on voimassa niissä autoliikkeissä jotka osallistuvat kampanjaan.

Valtuutetut vastaanottopaikat sekä autoliikkeet on lueteltu nettiosoitteessa www.kierratysarvoa.fi

Suomessa liikkuu maanteillä edelleen 700.000 ajoneuvoa ilman katalysaattoria ja vanhentuneella turvatekniikalla. Ainoastaan 10% romutettavista ajoneuvoista saa romutustodistuksen, jolla voidaan osoittaa, että romutus on tapahtunut ympäristöystävällisellä tavalla, ajoneuvokierrätyksen varapuh.joht. Jan-Martin Börman:in mukaan. Mitä lopuille tapahtuu on arvoitus, varsinkin nesteille, öljyille, akuille jne. Vaikka ajoneuvokalustomme keski-ikä on n. 10,2 vuotta, on niiden romutusikä edelleen 18 vuotta.

Oma mielipiteeni noista vanhoista on kuitenkin, mistä raha niille joilla ei yksinkertaisesti ole esim. 10.000,- sijoittaa autoon? Suomessa lienee yli 1 mio luottotietohäiriöistä, velkasaanerauksista yms. kärsiviä. Myös eläkeläiset kuuluvat ryhmään joilla ei varmasti ole varaa uuteen/uudempaan autoon.

  
 • Toisaalta nuo vanhat on varmempia pelejä kun ei ole turhia sähköhässäköitä! :innocent: Itsellä kyllä molemmat "kattihirviöitä sähkösielulla", aika vaikeaa itse korjailla pikkuongelmia, mutta sinnillä pärjää ilman "valohoitoa"! :sunglasses:

    
 • Tuo romutus etu on varmasti hyvä niille, jotka ajavat tiensä päähän tulleilla ruosteläjillä. Ihan hyvä vaan, että edes vanhimmat "pommit" saadaan pois teiltä.

  Minua kammoksuttaa ajatus, että koko autovero vaihdettaisiin käyttömaksuihin. Mieluummin pidettäisiin autovero ainakin osittain ja kompensoidaan käytönverotuksen suuntaan vaikka polttoaineen verotuksella. Mitä enemmän ja mitä kuluttavammalla ajat - sitä kalliimmaksi tulee. Käyttöverot on ikäviä niitten kannalta, jotka eivät autoaan tarvitse päivittäin mutta auto on silti välttämättömyys.

  Autokannan uusituminen on toki erittäin tärkeää, mutta ei autot muutu pelkän iän vuoksi huonoiksi. 80-luvun autoissakin on paljon siistejä ja hyvinpidettyjä varmoja kulkineita joita ei mielestäni kannata romuttaa pelkän markkina-arvon tai katin puuttumisen vuoksi.

  Ideaalia olisi, että autoilun verotusta kevennettäisiin kokonaisuudessaan ilman että mitään osiota nostettaisiin. Se on vaan valitettavasti myös utopiaa...

  SixPackiltä asiallinen keskustelun aloitus...hyvä, hyvä!

  [A Tapio muokkasi tätä viestiä 22.10.2005 klo 09:16]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit