Miten sisämelu kuriin?

4 kommenttia

Ajattelin kysyä neuvoa tältäkin palstalta, kun en ole oikein järkevää ratkaisua keksinyt auton sisämelun hiljentämiseksi. Kyse on aika tavallisesta vaivasta, jonka ratkaiseminen on joillekin merkeille kummallisen vaikeaa. Kyse on Renaultista, jonka malleista ainakin Megane Break ja Scenic ovat meluisia ikävimmällä tavalla eli vaihteiston äänet kuuluvat turhan hyvin matkustamoon sekä muitakin mekaanisia hälyääniä. Tuntuu olevan "ominaisuus", sillä hammasratteiden ulinaa riitti sekä 1,4-litraisessa että 1,6-litraisessa. Onko tiedossa yhtään tepsivää keinoa juuri voimansiirron ja moottorin äänten vaimentamiseksi, yhtään firmaa joka olisi erikoistunut siihen tms? Eihän asia maailmaa kaada, mutta kun kerran auto on, olisi kiva että olisi mukava (Rellu on täynnä erilaisia varusteita ja vempaimia ja nahkarattia, mutta arvostaisin enemmän laadukkaampaa äänimaailmaa).
Asialliset vastaukset tervetulleita, kiitos..!

  
 • kyseessä lienee jokin vanhempi megane tai scenic?
  uudet on markkinoiden hiljaisimpia ja mukavimpiä autoja luokassaan.

    
 • Lainaus:
  11.05.2004 klo 15:06 RT-bemari kirjoitti
  kyseessä lienee jokin vanhempi megane tai scenic?
  uudet on markkinoiden hiljaisimpia ja mukavimpiä autoja luokassaan.


  Ja vastasit kysymykseen miten?

    
 • Niin, kyse on siis Scenicin vuosimallista 99-2002 eli ennen tätä ihan uutta. Jännä ilmiö oli se, että vielä ns. vanhakoppainen Scenic oli näiden mekaanisten äänien osalta hiljaisempi ja jotenkin "tukevamman" oloinen. Uusia autoja tuntuu vaivaavan jonkinlainen melupulma, esimerkiksi uudessa TM:ssä olleen pienten perheautojen testin perusteella.. Miksi autoa uusittaessa eristykset huononevat - vai mikä on selitys.?
  Tuo Stop Sonicin huono puoli on kuulemma se, että tarttis laittaa aika uuteen autoon.. Omallani on ajettu hyvin vähän, mutta ikää on kuitenkin 4 v ja 4 kk..Massaaja epäili puhelmisessa, että ei äänenesto ei pysyisi (en muuten kysynyt hintaa, ei se melunesto liian kallista kuitenkaan saa olla)
  kiitos jatkovinkeistä.. Mihin kohtiin ja mitä pitäisi laittaa, että vaihteiston äänet peittyisivät?? Kokemuksia??

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit