Mittarivirhe

4 kommenttia

Eräässä vanhassa bemarissa 5-sarja 70-luvun lopulta. Näyttää mittari oikein kuudessa kympissä, mutta sitten tulee järkyttävä muutos sitten kun mittari näyttää 100km/h:ssa auto menee 120km/h. Mikä voisi olla nopeus kun mittari näyttää 170km/h, tätä ystäväni on miettinyt?
S-mersut . 7-sarjalasiet ja A8 mittarit ovat 250km/h:ssäkin aika tarkkoja. Mutta vanha audi 80 näyttää satasessa kympillä väärin.
Onko teillä kokemuksia erikoisista mittarivirheistä?

  
 • Pikkuveljen Taunus: alemmissa nopeuksissa taitaa olla likimain kohdallaan. Mittarin ollessa 110...120 tienoilla ohittaa moottoriteillä autoja niin että viuhahtaa... sikä kuin 1.6 litrainen Tanari automaattivaihtoistolla pystyy viuhahtamaan. Mutta mittarivihrettä "väärään" suuntaan mahdollisesti 20...30 km/h.

    
 • Joissakin skoottereissa mittari näyttää ensimmäiseksi liikaa sitten liian vähän ja sitten liikaa. Miten tämä on mahdollista ja onko tällaista autoissa?

    
 • Uudet Honda-moottoripyörät kutsuttiin USA:ssa huoltoon koska niiden digitaalinen nopeusmittari näyttää 25% liian vähän!!! Uskookohan sheriffi kun ylinopeudesta pysäyttää että vika on mittarissa? :tongue:
  Euroopassa ei moista ole kuulunut eli nähtävästi vika koskee vain mailimittarilla varustettuja malleja.

  [-Jani- muokkasi tätä viestiä 16.06.2004 klo 00:25]
    
 • Aprilia Futura, kun sen kanssa meni 150km/h, mittari näytti 180km/h. Mittarivirhe pitäisi mennä toisen suuntaan... :wink:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit