Moottorin viritys

2 kommenttia

Olisiko kellään mitattua tietoa siitä kuinka paljon ns. kevyillä virityksillä kuten vapaavirtaussuodattimella ja avarammalla putkistolla sekä teholastulla saa vapaastihengittävään moottoriin lisätehoa? Itselläni on alla Calibra 16v 150-hevosvoimaisella moottorilla ja pieni tehonlisäys olisi kyllä asiaa jos sellainen järkihintaan onnistuisi. Veikkaan että tehoa ei montaa prosenttia lisää noilla keinoilla saa, mutta jos joku on omaansa asentanut ja mitannut niin tulokset kyllä kiinnostavat!

  
  • Kuulin että heppoja ja väänöä tulee yleensä vain hiukan lisää mutta kuulemma teho- ja vääntökäyrä muuttuuu parempaan suuntaan. En tiedä onko tuo totta... mutta kuulin tästä "asiantuntijoilta"...

      
  • vapaavirtaus suodattimella saa n.3 hepoa ja paremmalla putkistolla/peltisarjalla ehkä 5-10 heppaa max. lastulla vapari koneeseen ei saa juuri mitää lisä intoa verrattuna siihen mitä se tulee maksamaan,ehkä max.10-15 heppaa.
    mutta nämä kaikki on aivan täysin auto kohtaisia. johonki voi tulla putkistolla 15hv ja joistakin voi kadota saman verran.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit