Pihkaa pellillä

7 kommenttia

Millähän ihmeellä saisin pihkan pois auton maalipinnasta. Onnistuin kerran pysäköimään autoni erikoisen näköisen männyn alle, joka ruikki autooni kolme länttiä pihkaa. Sain paperilla pahimmat pyyhittyä pois mutta milläs loput? Tavallinen autoshampoo ei tehoa. Liuottimia en ole kokeillut, mutta en usko että ainakaan "tavalliset" litkut toimii. Onko kellään kokemusta vastaavasta ongelmasta.

  
 • Muistaakseni monitoimiöljy auttaa eli crc:tä päälle ja anna vaikuttaa. Taitaa olla myös juuri aiheeseen tehtyä pesuainetta.

    
 • Lämmitä pihkaa ensin esim. hiustenkuivaajalla ja hankaa sitten autovahan kanssa trasselilla pihka pois.

  mjh

    
 • Entäs jos on sivulasissa, meinaa kun Audissamme on ja se ei ihan helpolla taida lähteä? :confused:

    
 • Lasista lähtee partakoneen terällä, luulisin. Eikä naarmuta, jos ei tarkoituksella koeta naarmuttaa.
  CRC:tä en kyllä autonpelleihin laittaisi, kuten en muutakaan öljyä tai silikonia. Liuotin tai vastaava ja sitten vahaa pintaan, kun on pihka irronnut.

    
 • Laseihin voi käyttää partakoneen terää ja raaputtaa sillä pihkan pois. Tämä on täysin vaaratonta eikä naarmuta lasia. Käyttämäni autofiksaamon vakiovarustukseen kuuluu myös partakoneen terä, sen tehtävänä on viimeistellä mm. tuulilasin hartsipaikkauksen tasaisuus, koska paikka tulee aina jonkin verran ulos.

  Silikonia ei saa missään nimessä suihkia maalipinnalle! Jos silikonia menee esim. kohtaan jossa ei ole maalia (esim. kiveniskemä) niin uutta maalia ei siinä saa pysymään. Pesuaineet eivät myöskään poista silikonia pinnalta. Olen parilta automaalarilta kuullut, että eniten he kiroavat sellaisia autoja, joiden maalipinnalle on päässyt joskus silikonia, koska sitä on #&%£$!* laittaa kuntoon...

    
 • Lainaus:
  22.08.2004 klo 21:14 Nieminen kirjoitti
  Lasista lähtee partakoneen terällä, luulisin. Eikä naarmuta, jos ei tarkoituksella koeta naarmuttaa.
  CRC:tä en kyllä autonpelleihin laittaisi, kuten en muutakaan öljyä tai silikonia. Liuotin tai vastaava ja sitten vahaa pintaan, kun on pihka irronnut.


  Kiitos ja nyt seuraavaksi kokeillaan sitä! :smile:

    
 • Miten on Paawon pihkan poisto onnistunut? :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit