Turvavöt

2 kommenttia

Terve!

Tarvitsisin tietoa 1-piste ja 3-piste turvavöiden turvallisuus eroista. Erityisesti 1-piste vöiden aiheuttamista vammoista kolaritilanteessa. Eli jos joku tietää linkkejä tai kirjallisuutta(suom. tai engl.) olisin kiitollinen jos voisitte kertoa. Paras olisi tietysti jos joku voisi suoraan tässä keskustelussa informoida.

-A-

  
  • Päättelytehtävänä, mitä tapahtuu äkkipysäyksessä lantiovyöllä ja tavallisella vyöllä.

    Lantiovyöhön sidottu "taittuu" ja on vaarassa lyödä päänsä vrt pakettiautojen keskipaikka lantiovyöllä. Tavallinen turvavyö sitoo myös torson paremmin paikoilleen. +Vyössä on enemmän pinta-alaa sitomaan voimaa, kova törmäys lantiovyöllä kohdiastaa kaiken voiman ihmisen lantioseudulle, 3piste jakaa sitä keskiruumiiseenkin. ++Lantiovöissä ei ole esikiristimiä tai voimanrajoittimia.

    Ps. Kokeile hakukonetta.

      
  • Asia askarruttaa lähinnä sen vuoksi että aikoinaan ollessani itänaapurissa komennuksella työnantaja edellytti turvavyön käyttöä autossa. Auto, jolla kuljetukset järjestettiin oli vanha Hiace(7+1henk.), jossa turvavöinä ainostaan ns. lantiovyöt. Usein kävi mielessä että olisiko vöittä matkustaminen kuitenkin turvallisempaa(huom. kolarissa vyön mahdollisesti aiheuttamat vammat)? Esim. linja-autoihin 1-piste vyöt soveltuvat tietenkin soveltuvat erittäin hyvin sen suuren massan vuoksi.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit