Vanne- ja rengaskoosta

1 kommentti

Hei,
Kertokaapa asiasta tietämättömälle mistä saisi tietoonsa millaisen vanteen mikäkin rengas tarvitsisi, tai toisinpäin, millaisen renkaan voi istuttaa millekin vanteelle? Olisi tärkeä tieto maallikolle rengasasioissa.

Olen ajatuksissani hakemassa aluvannesarjaa korvaamaan tässä joskus tulevaisuudessa vanhaa kesärengassarjaa (5.5 J, 14" vanne ja 155/65 rengaskoko). Kuinka leveää rengasta tuollaisen tilalle voi kuvitella mahduttavansa (alkuperäisestä vanteesta viis)? Entäpä renkaan halkaisija (=korkeus), mikä koko tuon tilalle sallitaan? Mietin kooksi 14" vanteita ja 185/55 rengasta - renkaiden korkeudet ainakin olisivat kohtuullisen lähellä toisiaan ja vierintäkehä samaa luokkaa. Mahtuuko tuollainen yleensä pyörimään alkuperäisessä pyöräholvissa? Voisi olettaa ettei ajettavuudessa olisi suurta muutosta heikompaan, sillä renkaiden korkeus (ja sitä kautta jousto-ominaisuudet ja mukavuus) on samaa luokkaa. Kokemuksia moisesta muutoksesta?

  
  • Kyselepä rengasliikkeistä niin saat varmaa tietoa asiasta. Vanteen halkaisijaa saa suurentaa yhdellä tuumalla ja renkaan leveyttä 30 mm ilman muutoskatsastusta. Se, että sopiiko pyörimään lokasuojan sisään riippuu vanteen ET-mitasta, mutta sekin selviää kyllä sieltä rengasliikkestä.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit