V70 kolinat?

6 kommenttia

Tästä aiheesta on jo varmasti ollut keskustelua mutta tietääkö kukaan todella mistä Volvo V70 alustan kolinat johtuu?
Vanhemmilla on yksilö jonka takapään kolinoita on tutkittu merkkihuollossakin jossa selitykseksi annettiin vain löystyneet pakoputken kiinnikkeet. Kuitenkaan niiden kiristäminen ei kolinoita poistanut.
Eli merkkihuolto ei ainakaan osaa auttaa! Osaako täällä kukaan?

  
 • Tunkki.
  Tai varapyörä.

    
 • Lainaus:
  20.11.2004 klo 18:50 poiu kirjoitti
  Tunkki.
  Tai varapyörä.


  Sama tuli mieleen tai sitten kesäiset kalastusvehkeet tai kenties se metsästysreissulta takakonttiin jäänyt kaljakori se siellä paukuttaa.

    
 • No eipä ole mikään noista mainituista. Ne on kyllä tarkastettu useampaan kertaan ihan varmuuden vuoksi.

    
 • Ei se itsestään kolise, jossain on oltava löysää siitä huolimatta, mitä merkkihuolto kertoi "katsoneensa". Iskarin ylä- tai alapää, taka-akselin puslat löystyneet tai veltto jousi. 1 mm:n heitto tai löysää väärässä paikassa aiheuttaa ajossa kummia. Et ole ensimmäinen etkä viimeinen joka omituisia kolinoita etsii. Yleensä vian aiheuttaja vähitellen paljastuu, viimeistään korpitiellä jossa on 100 km lähimpään asumukseen ja on puhelimen katvealueella.

    
 • Isäni V70 kolisi heti uutena, syyksi selvisi viallinen iskunvaimennin. Joissain pyöräntuennan raudoissa on kuulemma myös ollut sanomista, ovat liian hinteliä rasitukseensa nähden, mutta ainakin isän autossa ne vaihdettiin huollon yhteydessä omistajalle mitään puhumatta.

  Se, että Volvon merkkihuolto sanoo tutkineensa asiaa ei merkitse yhtään mitään. Kokeile huollattaa jossain pikkupajassa, voit kokea iloisen yllätyksen.

    
 • Jousituksen nivelet. Tavanomainen kolinan lähde lähes joka autossa nykyään. Merkkihuolto ei niitä huomaa / halua huomata, koska heiluttelevat tukivarsia vain käsin. Niin ei huomaa pieniä väljyyksiä, koska jousikuorma kiilaa varret tiukalle.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit