käynnistysongelma

3 kommenttia

Mikä mahtaa olla vikana, kun aivan viime päivinä (pakkasta noin -6 - -10 astetta) Peugeot (405, diesel vm -94) ei tahdo lähteä käyntiin? Akku on ok!, käynnistys joko tuntuu normaalilta tai vähän "töksähtelee" ja jos lähtee käyntiin niin alussa on ongelmia pysyä käynnissä. Auto on lämmityksessä noin 2 tuntia. Voiko syynä olla hehkutulpat? :frowning:

  
 • Hehkutulpat on oikein hyvä veikkaus. Toisena vaihtoehtona on polttoaineen suodattimen tukkoisuus (Ei tosin pitäisi näillä pakkasilla oikein jäätyäkään). Pumppuvauriota pidän kuitenkin epätodennäköisenä.

  En peugeotin sielunelämää tunne kovin hyvin, mutta joissakin vanhemmissa moottoreissa (joissa hehku ei "katkea itsekseen") hehkutus voi jatkua vielä startin aikanakin. Mikäli startin aikana tapahtuvaa hehkutusta ei tapahdu (esim. virtalukon pohjan sopivasti vaurioiduttua) on käynnistäminen todella nihkeää... No juttu taisi karata kauas sun tapauksesta.....

  Niin... Se vielä lisäksi, että jos pö suodattimeen on kertynyt runsaasti vettä, se jäätyy varmasti jo tällaisissakin lämpötiloissa. Polttoaineen lämmetessä alkaa pelaamaan paremmin...

  [HilTi muokkasi tätä viestiä 28.02.2007 klo 10:09]
    
 • Ota akun napa irti muutamaksi minuutiksi ja katso sitten, veikkaan että korjaantuu.

    
 • Oletko ihan varma, että lohkolämmitin toimii? Ei pitäisi kunnossa olevaa moottoria vielä noilla pakkasilla häiritä, pistin kerran koemielessä Peugeotin käyntiin lämmittämättä sen seisottua vuorokauden -27 asteen pakkasessa, mutta jos hehkutulpissa on jo sanomista ja lohkolämmitin lakkaa pelaamasta, se voisi oireilla juuri noin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit