Sopiva auto pitkälle kuskille ja turvaistuimille?

6 kommenttia


Onko tietoa, löytyistkö meille "tavallista" farmaria, johon kasvava perheemme mahtuisi? Autoon tarvitsisi mahtua 199 senttinen kuljettaja ja taakse 2kpl selkä menosuuntaan laitettavia lastenistuimia (lisäksi toinen aikuinen ja yksi kasvot menosuuntaan kulkeva lapsi). Autoa pitäisi pystyä ajamaan myös toinen alle 170cm kuljettaja. Auto sais olla vuosimallia 1998 tai uudempi.

Nyt meillä on vm97 Passat sedan ja siinä(kin) käy takapenkin tila pituussuunnassa ahtaaksi. Ei taida toinen istuin keskipaikalle mahtua. Onko jossain tilastoa atuojen sisämitoista? Voisi verrata löytyykö kokonaismitalta pidempää istuintilaa muista autoista (farmareista).

Tila-autosta (esim Touran) ei tunnu kauheasti olevan apua. Ei taida siinä keskirivillä olle enempää tilaa ja mahtuisko istuin takarivin penkille? Ja miten sinne lapsen laittaminen selkä menosuuntaan onnistuu, jos tavaraakin on matkassa?! Touranissa keskirivin penkit liikkuu pituussuunnassa, mutta ymmärtääkseni ei riittävästi TAAKSEpäin. Pienemmäksi jalkatilaa kyllä saa muutettua. ..Mihinkään Voyagereihin ei taida olla varaa (ainakaan varaa ajaa niillä)..

  
 • Otan osaa, tehtävänne ei tule olemaan helppo. Meillä tilanne oli kaksi pitkää aikuista ja yksi lapsi turvaistuimessa, autona -99 Vectra. Ongelma ratkesi turvaistuimella, jonka jalusta tuli kokonaan takapenkin päälle ja pituustilan vaatimus oli siten oleellisesti vähäisempi kuin suurimmalla osalla istuimia. Merkkiä ja mallia en valitettavasti muista, mutta ostopaikka oli AD-liike eikä hinta ollut kovin korkea. Huonona puolena istuimessa oli lapsen jalkatilan jääminen vähäiseksi, vaan eipä tuosta näytä traumoja jääneen.

  Nykyisin ajelemme Focus C-MAXilla, jonka takajalkatilat saa suorastaan ylenpalttisiksi luopumalla keski-istuimesta ja melkoisesta siivusta tavaratilaa. Turvaistuinta selkä menosuuntaan ei ole enää ollut aikoihin, mutta onpahan neidillä tilaa heilutella jalkojaan. Nelipaikkainen auto ei tietenkään sovi teidän tarpeisiinne, joten se siitä.

  Reiluista takajalkatiloista tunnettuja Passat-luokan autoja ovat ainakin Mondeo ja nykyinen Vectra Wagon, niitä kannattaa käydä sovittamassa. Mitään tilastoja mitoista ei ole, mutta TM:n ja Tuulilasin koeajoissa on mittapiirrokset, joista saa suuntaa-antavaa tietoa.

    
 • Vertailin mm. Passatin ja Touranin takapenkin tiloja ennen auton vaihtoa erityisesti turvaistuimen sopivuuden kannalta. Voi olla vaikea löytää vaatimukset täyttävää "tavallista" farmaria. Tila-autossa turvaistuimen sijoitusta helpottaa korkeampi ja "ryhdikkäämpi" penkin mitoitus/istuma-asento

  Touranissa, tai vast. tila-autossa homma voisi siis onnistua. Meillä 2v 8kk poika istuu nyt Touranin oik. takapenkillä selkä menosuuntaan. 160-170 cm matkustajalle säädetyn etupenkin takana turvaistuimelle jää runsaasti jalkatilaa. Likimääräisen mittauksen mukaan toinen samanlainen istuin sopisi helposti keskipaikalle. (Keskellä ei kuitenkaan ole Isofix-kiinnitystä.) Keskip. turvaistuimen selkänoja jää etuselkänojien väliin ja pitkäkin kuski voi säätää penkkinsä riittävän (?) taakse. 7-paikkaisen takapenkille ei turvaistuinta järkevästi saa, mutta kyllä siellä 1-2 turvaistuiniän ohittanutta matkustaa, kun 2. rivi on varattu turvaistuimille.

    
 • Voisi ehkä vierailla Opel liikkeen sivuilla.
  Vectra farmari on venytetty todella tilavaksi. Akselivälikin on pidempi kuin useimmilla kilpailijoilla.

  Saahan niitä todella tilavia, mutta mitä se saa maksaa on tietenkin usein mitalin toinen puoli. Jos ei mihinkään mahdu, niin ota käytetty Chevrolet Suburban 6,5 TD. Ajelin viime talven sellaisella, lienee ainoa johon 8 koripalloilijaa mahtuu + varusteet, ilman suksiboxia!

    

 • Kiitoksia jo tulleista vinkeistä. Lisää otetaan vastaan. Tässä tilanteessa kyllä joutuu varmaan luopumaan merkki-mieltymyksistä ja on valittava se auto, johon mahdutaan ja jonka saa kohtuu hinnalla.

  Lainaus:
  10.11.2005 klo 14:11 Tupo kirjoitti
  (Keskellä ei kuitenkaan ole Isofix-kiinnitystä.)

  Onko tämä todellakin totta? Eikö se keskipaikka ole kuitenkin turvallisin ja siihen juuri pienin lapsi pitäisi ensisijaisesti sijoittaa?!?

    
 • :smile:
  Skoda Superb autossa on hiukan Passatia väljempi takatila , mutta niitä on niukasti tarjolla. :frowning:

    
 • Tarkistin vielä autosta: Touranissa on Isofix-kiinnikkeet takana (2. istuinrivi) vain reunapaikoilla. Kolmipistevyöt löytyvät kaikilta penkeiltä mukaanlukien 3. rivi. Takapenkin keskipaikka on varmasti se "kaikkein turvallisin paikka". Ainakin käyttämämme Klippan Duoflex Comfort istuimen saa kyllä tukevasti kiinni myös keskelle. (Turvavyön lisäksi istuin kiinnitetään kahdella lisävyöllä auton istuimen kiinnityspisteisiin.)

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit