Lommon oikaisu

4 kommenttia

Hyvää loppuvuotta kaikille!

Kävin tuossa välipäivinä Levillä laskettelemassa ja joku ....tanan paukapää oli pysäköinyt autoni viereen, humauttanut ovet seljälleen ja suoraan passattini oviin. Seurauksena oli tietysti lommot molemmissa ovissa, keskellä pituussuunnassa ja noin 15 cm ikkunan alareunasta alaspäin. Oli nähtävästi ollut joku maasturi, kun lommot oli niin korkealla, eikä passatin ovilista ollut ottanut iskua vastaan.

Nyt pitäisi saada lommot oikaistua, mutta miten? Lommoissa maalipinta on säilynyt ehjänä, eikä yläreunan "vekit" ole kovin teräviä. Yritänkö jotain kotikonstein vai vienkö suoraan pajalle? Mikä on asiantuntijoiden ennuste, meneekö ovet maalattaviksi?

  
 • Näissä firmoissa kannattaa käydä esittelemässä kolhuja:

  www.automiracle.fi
  www.smartrepair.fi

  Itselläni hyviä kokemuksia juuri huolettoman parkkipaikkalähimmäisen aiheuttaman kolhun oikaisemisesta.

    
 • Kiitos vinkistä, tuo automiracle näytti vakuuttavammalta nettisivujen perusteella, kummassako itse korjautit? smartrepair olisi parempi siinä suhteessa, ettei tarvitsisi tulla pääkaupunkiseudulle.

    
 • Korjautin aikanaan Smartrepairilla, tuo Herttoniemen firma teki homman hyvin, mutta toisessa firmassa (vaikka käyttivät samaa Smartrepair -tunnusta) eivät olisi suostuneet korjaamaan kuin kittaamalla ja maalaamalla (pikkukolhun korjausarvio 500 - 600 Eur). Kannattaa kysyä suoraan korjaajalta arviota, ainakin omalla kohdallani arvio, että pystyy oikaisemaan maalaamatta piti hyvin paikkansa.

  Automiracle on ilmeisesti erikoistunut pelkästään oikaisemiseen ilman maalausta.

    
 • Tervetuloa tiimiin !
  Kävi kans kesällä samanlainen temppu. Takaoveen tosi syvä painauma ja oli säikähdetty niin lähtiessä oli vielä tod.näk peilillä käännetty takalokasuojaan pitkä painauma. Pe...le :sleepy:
  sain kuitenkin itse oijottua kohtuu mukavaksi noi painaumat.
  Oviverhoilu irti ja pyöreäraunaisella puulastalla, käytin puukauhaa. Aloin ikäänkuin hieroa painaumaa suoraksi. Ei saa painaa kohtisuoraan vaan ikään kuin viedä lommoa sileäksi reunoja kohti.
  Korjaustulos riippuu pitkälti kuinka syvä painauma on eli paljonko pelti on venynyt.
  Verhoilun irrotuksessa en osaa auttaa, meikäläisellä kun on V70.

  Ei mikään paha homma.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit