NOKIAN VUOSIKERTARENKAAT !

2 kommenttia

Nokian renkaat tuo Kauppalehden mukaan Hakkapeliita 5 gummit tänä vuonna myyntiin.

Vaikuttaa siltä, että Nokian 4 Hakkapeliitta oli jotenkin keskeneräistä sarjaa, kun nimi muutettiin näin pian.

Minulla on Nokian 1 ja Nokian 2 Hakkapeliitta renkaita autoissamme.
Näköjään tuo Nokian 3 on jäänyt väliin.

Taitaa kohdallani käydä niin, että seuraava meille hankittava talvigummisarja onkin Michelin tai Continental, kun ei näissä kotimaisissa ehdi mukaan vuosirenkaitten mukaan.

Onkos tyytyväisiä Hakkapeliitta 4 -kuskeja palstalla?

:innocent: :innocent: :innocent:

  
 • Ei kai tässä mistään vuosikertarenkaista ole kysymys. Ei myöskään siitä, että Hakkapeliitta 4 olisi jotenkin huono. Markkinoiden kärjessä pysymiseksi on vain keksittävä koko ajan jotain uutta ja tuotava uusia malleja markkinoille. Niinhän kilpailijatkin tekevät. Nyt on asialla karhunkynsi, kuten alla oleva lainaus Kauppalehden uutisesta kertoo:

  "Nokian Renkaiden mukaan uusien nastarenkaiden merkittävin innovaatio on nastojen toimintaa tehostava ns. karhunkynsi, joka entisestään kehitetyn neliönastan ohella parantaa merkittävästi renkaiden pito-ominaisuuksia. Karhunkynsi on renkaan kuviopalojen etureunan kynttä muistuttava uloke, joka pitää nastan ihanneasennossa jarrutuksen ajan."

  Uutisen mukaan uusi rengasmalli tulee kuluttajamyyntiin ensi syksynä. Veikkaan, että myös vanha Hakkapeliitta 4 jää edelleen myyntiin.

  Itse ajelen toista talvea Hakkapeliitta 4:llä, koko 205/55R16. Ei suurempaa valittamista, vaikka aika leveä nastarenkaaksi onkin. Kuluminen yhtä vähäistä kuin Hakkapeliitta 2:llakin. Toki nastamelu paljaalla asfaltilla on turhan kova, mutta eihän äänetöntä nastarengasta olekaan.

    
 • Kokemusta Hakkapeliitta nelosista on vasta n. 500 km:n matkalta, joten tyydyn toteamaan renkaat vähintään kelvollisiksi jääpidoltaan ja kuivan asvaltin ajo-ominaisuuksiltaan. Melua renkaista lähtee melkoisesti, onneksi Croman äänieristys on kokoluokan keskitasoa parempi.

  Muistaakseni rengasmallilla on menossa jo kolmas talvi, joten ei kai seuraavan mallisukupolven tuloa voi kovin suurena yllätyksenä pitää, semminkin kun valmistaja on perinteisesti tunnettu juuri talverenkaistaan.

  Varsinaiset vuosikertarenkaat löytyvät kakkosautostamme: Hakkapeliitta NR09 vuosikertaa -94. Autolla on ajettu n. 44 tkm, joista varmaankin suurin osa kesäkumeilla (alkuperäiset Pirellit nekin ja vielä on pintaa jäljellä). NR09:n nastapito tuntuu edelleen olevan kuosissaan eivätkä nuo muutenkaan ole aivan toivottomat.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit