Poistuuko ajovaloautomatiikka?

5 kommenttia

TM 01/10 sivulla 30 oli juttu uudesta EU säädöksestä ja huomiovaloista. Jutussa puhuttiin ajovalojen "auto" asennosta, joka sytyttää valot valaistuksen mukaan, mutta tässä yhteydessä ei käynyt selväksi miten käy nykyisen "ajovaloautomatiikan", eli palavatko valot o-asennossa?

Nykyisellään kun ei varsinkaan kesäaikaan paljon valokytkimeen tule koskettua.

  
 • Audeissa ei ainakaan pala. Miksi palaisikaan, kun "Auto" asennosta sitä ei tarvitse koskaan ottaa pois.

    
 • Ainakin uudessa A4:ssä led-huomiovalot, eli päiväajovalot palavat 0-asennossa. Sisällä ei pala valot kuin mittareiden viisareissa ja monitoiminäytössä ja mittariston näytössä.

    
 • Thorne2:

  Ainakin uudessa A4:ssä led-huomiovalot, eli päiväajovalot palavat 0-asennossa. Sisällä ei pala valot kuin mittareiden viisareissa ja monitoiminäytössä ja mittariston näytössä.
  Eikös tuo mene ihan sen mukaan, mitä sieltä MMI:stä on säädetty. Sieltähän saa päiväajovalot säädettyä "off-asentoon". Näin ainakin A5 Sportbackissa.

    
 • Mites ne takavalot uuden lain mukaan?

    
 • Ymmärsin tuon TM.n artikkelin luettuani, että tällä hetkellä Suomessa takavalot saavat palaa tai olla palamatta AKE:n tulkinnan mukaan päiväajovalojen yhteydessä. Mutta kun uusi direktiivi astuu voimaan vuonna 2011, niin silloin takavalot eivät enää saa palaa päiväajovalojen yhteydessä. Omassa Octaviassani takavalot kytkettiin palamaan päiväajovalojen yhteydessä, mutta tämä ei taida olla mahdollista edes kaikissa VAG-konsernin muissa merkeissä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit