Volvo V50 keskuslukitus

2 kommenttia

Huomasin (karvaimman kautta), että V50:ssä on erilainen lukituksen toimintalogiikka kuin omassa S60:ssani.

1) Ovet menevät lukkoon, vaikka kuljettajan (tai mikä tahansa muu) ovi on auki. S60:ssä eivät mene.
2) Ovet menevät lukkoon auton ollessa käynnissä, ovet auki, mutta eivät aukea vara-avaimen kaukosäätimellä. S60 eivät lukkiudu näin.
3) Jos peräluukku avataan lukkojen avaamisen jälkeen ensin, menevät kaikki ovet lukkoon välittömästi peräluukun sulkemisen jälkeen. S60:ssa eivät mene.

2)-kohdan esimerkki tuli jo pakkasaamuna testattuakin. Tavoitteena käynnistää auto ensin ja pakata lapsi sitten kyytiin. Volvon valitsemassa virtalukon paikassa lukitusnappi töröttää niin hyvin "hollilla", että siihen on kädellä helppo vahingossa sipaista. Naks, ovet lukossa. Nouset autosta (etuovi kiinni) ja klonk, olet ulkona, auto käynnissä. Vara-avaimen ohjain ei ovia enää avaa. Jep, vara-avaimessa on mekaaninen avain, mutta lukothan ovat talvisin umpijäässä.

Tällainen lukituslogiikka on suorastaan vaarallinen. Entä jos lapsi sattuukin olemaan jo autossa, muttei osaa tai pysty avaamaan ovia? Entä jos auto käy jo, ja touhukas lapsi on autossa irrallaan. Vaikka mitä voi sattua. Avain voi tavaroita lastatessakin helposti jäädä kassin päälle peräluukkuun. Siellähän sitten törötät auton vieressä kaupan pihassa.

Tämäkin vahvistaa käsitystäni S40/V50-mallin puutteellisesta toteutuksesta.[PropJock muokkasi tätä viestiä 28.02.2005 klo 16:21]
  
 • Lainaus:
  28.02.2005 klo 15:42 PropJock kirjoitti
  2)-kohdan esimerkki tuli jo pakkasaamuna testattuakin. Tavoitteena käynnistää auto ensin ja pakata lapsi sitten kyytiin. Volvon valitsemassa virtalukon paikassa lukitusnappi töröttää niin hyvin "hollilla", että siihen on kädellä helppo vahingossa sipaista. Naks, ovet lukossa. Nouset autosta (etuovi kiinni) ja klonk, olet ulkona, auto käynnissä.


  Onpas erikoista, nimittäin omassa S40:ssä kaikki virta-avaimen napit lakkaavat toimimasta kun avain laitetaan virtalukkoon.

  Enpä onnistunut törmäämään noihin muihinkaan esittelemiisi kohtiin. Takaluukku ei mene kiinni tässä S40:ssä ennenkuin se suljetaan avaimesta tai lähdetään liikkeelle jolloin auto-lock sulkee ovet jos näin on valittu.

  Lukkokäyttäytymistä voi muuten muuttaa keskikonsolista jonkin verran "car settings" -valikosta.

    
 • Mielenkiintoista. Täytyypä tsekata olisiko valikosta apua.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit