airbag-valo

2 kommenttia

Vaihdoin Honda Accordiin vm.96 uuden akun, jonka jälkeen rupesi airbagin valo palamaan. Tietääkö kukaan, miten sen saa sammutettua. Kaverien mielestä akun vaihdon ei pitäisi vaikuttaa airbagiin mitenkään. Täytyykö se airbag nyt ohjelmoida jossain korjaamolla uudelleen ja maksaa siitä ties mitä.

  
  • Ei tarvitse ohjelmoida, vikamuisti tosin pitää käydä tyhjentämässä, airbagin valo ei sammu itsestään vaikka vika olisi vain hetkellinen.    Vikamuistin tyhjennys hoituu melkein missä tahansa (esim. bosch car service, autoasi...) ja maksaa paikasta riippuen 30-50 välillä.

      
  • Meillä Mitsu -98:ssa oiottiin hieman takakulmaa merkkikorjaamolla 2001 ja kun sieltä lähdin paloi turvatyynyn SRS-merkkivalo. Kuittasivat vikamuistin pois saman tien. Kesti viisi kuukautta, kun auto syksyllä oli ulkona sumuisen yön ja ei kun valo loistamassa silmään. Vikamuisti taas kuittaukseen, joka maksoi 100mk. 2kk:n päästä taas sumuinen yö ja vika toistui.

    Vein huoltoon ja totesivat, että kiihdytysanturi tullut tiensä päähän. Takuu loppunut 5 kk aiemmin - ei auttanut selittelyt aiemmista jutuista - ja kustannus oli 1000mk. Ajettiin autolla 100tkm (ostettaessa ml 21 tkm) ja tämä oli ainoa vika kolmen vuoden aikana. Kielsivät huollossa olevan tyyppivika, mutta näin seuraavan auton paperit huollon lokerikossa ja niissä oli melkein sama vm ja sama ongelma. Sattumaa?

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit