Toyotan ja Nokian yhteistyö

10 kommenttia

Meinaavat puskea Nokian L&C-yksikön tuottaman navigaattori/kartta -sovelluksen Toyotoihin ens vuoden alkupuolella.http://www.taloussanomat.fi/autot/2013/01/31/nokian-kartat-tulevat-toyotan-autoihin/20131712/304http://onsoftware.en.softonic.com/nokia-here-vs-google-maps-feature-comparisonVieläkö tuon näkisi hinnat alkaen mallin varusteena/lisävarusteena.

  
 • Eiköhän tuo ajan kanssa tule hinnat alkaen malliinkin. Tosin Googlen kartat, jota tämä Nokian ja Toyotan yhteishanke ilmeisesti tulee korvaamaan, on vakiovarusteena jo Active tason Avensiksessa, eli siinä mitä ihmiset tälläkin hetkellä eniten ostavat. Käytännössä tämä tulee olemaan siis volyymikamaa siinä missä slumiinivanteetkin (jotka muuten puuttuvat siitä halvimmasta varustetasosta), eikä mikään kalleimman varustetason erikoisuus.

    
 • Minkä valmistajan karttaohjelmisto lienee nykyisissä Touch & Go navigaattoreissa ja miten on tuon päivityksen laita, päivittyyköhän ohjelmisto yhtä helposti kuin nykyisin, kännykän kautta bluetoothilla vai käykä vaan niin että Toyotalla on ensi vuonna kahden valmistajan karttoja ?

    
 • Nykyisin on käsittääkseni Googlen kartat. Eihän siinä mitään ihmeellistä olisi, jos uusissa malleissa alkaisi olemaan Nokian karttoja, ja vanhat jatkavat Googlen kartoilla käyttöiän loppuun.

    
 • Oudolta tuntuisi ettei noita Googlen karttoja voitaisi vaihtaa päivityksen muodossa sitten Nokian karttoihin, muuten Toyotallahan olisi kahdessa täysin saman näköisessä autossa kaksi erilaista karttaohjelmistoja käytössä. :confused:

    
 • Kysymys kuuluu ennemminkin miksi kukaan haluaisi päivityksen? Google kartat toimivat ihan hyvin. Tuskin sille mitään teknistä syytä on miksi Nokian karttoja ei voisi päivittää vanhoihinkin, jos vain valmistaja niin haluaa, mutta kysyntää tällaiselle tuskin on, jolloin sitä ei optiota ei edes tuoda tarjolle. Eli nimenomaan olisi hyvin outoa jos päivitys tulisi tarjolle. Siinä nyt taas ei ole mitään ihmeellista, että kahdessa eri vuosimallia olevassa automallissa on erilaista tekniikkaa sisällä, vaikka ulkoisesti autot näyttävät samalta. Näin on melkein kaikilla valmistajilla kaiken aikaa.

    
 • Samppa1300:

  Minkä valmistajan karttaohjelmisto lienee nykyisissä Touch & Go navigaattoreissa ...?
  Navteq on valmistanut Touch&Go:n kartat, ko. puulaaki on ollut Nokian omistuksessa jokusen vuoden.  Tuolla HERE/Nokia Local Search for Automotive -konseptilla Nokia haluaa kilpailla Googlen Local Search yms. palveluja vastaan. Nykyään myytävässä Touch&Go:ssa käytetään Googlen hakua, jos on-linenä jotain hakee.  http://www.tietokone.fi/uutiset/nokialle_jattiasiakas_toyotan_autoihin  http://thenextweb.com/mobile/2013/01/31/nokia-signs-here-mapping-deal-with-toyota-europe-to-further-boost-its-automotive-partnerships/?fromcat=all

    
 • Maailman suurin autonvalmista on ryhtymässä yhteistyöhän Nokian kanssa. Erinomainen uutinen.

  Toyota on autonvalmistajien keskuudessa vertailukohteena ja mittapuuna monnessakin asiassa. Toivottavasti tämä johtaa Nokian yhteistyöhön myös muidenkin autonvalmistajien kanssa.

    
 • opa58:

  Maailman suurin autonvalmista on ryhtymässä yhteistyöhän Nokian kanssa. Erinomainen uutinen.
  Toyota on autonvalmistajien keskuudessa vertailukohteena ja mittapuuna monnessakin asiassa. Toivottavasti tämä johtaa Nokian yhteistyöhön myös muidenkin autonvalmistajien kanssa.


  Nokia on jo tehnyt vastaavan sopimuksen BMW, Mercedes, Volkswagon ja Hyundain kanssa, nyt oli vuorossa Toyota.

    
 • Penteles:


  Nokia on jo tehnyt vastaavan sopimuksen BMW, Mercedes, Volkswagon ja Hyundain kanssa, nyt oli vuorossa Toyota.
  Ja aika monelle muullekin autonvalmistajalle ovat kelvanneet Navteqin kartat.  http://www.navigation.com  http://corporate.navteq.com/company_our_customers.htm

    
 • jnejnejne:

  Penteles:

  Nokia on jo tehnyt vastaavan sopimuksen BMW, Mercedes, Volkswagon ja Hyundain kanssa, nyt oli vuorossa Toyota.


  Ja aika monelle muullekin autonvalmistajalle ovat kelvanneet Navteqin kartat.

  http://www.navigation.com

  http://corporate.navteq.com/company_our_customers.htm
  Olen ymmärtänyt että tämä Toyotan, BMW, Mercedes, Volkswagon ja Hyundain kanssa tekemä sopimus on NOKIA HERE paikkatietopalvelu, eli hieman laajempi kuin pelkät kartat, joita on käytössä jo usealla autonvalmistajalla.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit