Ilmastoinnin kylmäaineputki poikki

2 kommenttia

Smartista lakkasi ilmastointi toimimasta talven aikana ja syyksi on nyt ilmennyt auton tyyppivika eli ilmastoinnin kompuralta lähtevä kylmäaineputki on murtunut poikki. Ilmeisesti roadsterissa ko. osa joutuu kovemmalle rasitukselle kuin perussmartissa johtuen pidemmästä putkestä koska samaa vaivaa ei esiinny niissä.Tästä linkistä löytyy kuvia ko. ongelmasta (http://picasaweb.google.com/PIMust/Smart) ja nyt kiinnostaisi kuulla mitä mahdollisia vaihtoehtoja ongelman korjaamiseksi olisi olemassa. Putken korvaaminen alkuperäisellä varaosalla on aika turhaa hommaa koska osa ei kertakaikkiaan kestä murtumatta niitä rasituksia joita siihen kohdistuu edes normaaliajossa montaakaan tuhatta kilometriä puhumattakaan että 180 euroa tuntuu aika hurjalta hinnalta tuosta putkenpätkästä, eli jotain luovempaa ja mielellään halvempaa ratkaisua olisi haussa. Ehdotuksia?

  
  • 180 euroa on aika halpa putkenpätkä. Pösöihin maksaa 300 euroa ja se putki kiertää puoli moottoria, eli asennuskin kestää ja maksaa miljoonia. Ei tuohon ole mitään vippaskonstia. jeesusteippi ja klemmarit ei paljon auta kun sitä alipainetta on siellä putkessa kuitenkin n. 8,63 baria.

      
  • En sitten kuitenkaan tyytynyt alkuperäiseen moneen kertaan epäonnistuneeksi todettuun alkuperäiskonstruktioon vaan vein auton paikalliselle jäähdytinkorjaamolle, jossa alkuperäisen putken kompressoriin kiinnittyvään osaa hitsattiin lähtö uudelle putkelle ja alkuperäinen putki korvattiin koko matkalta joustavalla putkellä. Nyt ei pitäisi ko. liitinosaan kohdistua samanlaisia rasituksia ja toivottavasti kestää pidempään, mutta senhän näkee sitten vasta ajan kanssa. Hintaa korjaukselle tuli kaikkinensa 280 euroa eli varmaan puolet halvempi kuin merkkiliikkeen korjaus olisi tullut maksamaan.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit