Polttoaineenkulutus suuri

3 kommenttia

Ford Escort 1.6 Zetec. Auto kuluttaa jatkuvasti n. 10 ltr./ 100 km ajotyylistä riippumatta. Autolla ajettu 250 tkm. Mittareissa vikaa ei löydy ja pakokaasuarvot on ihan OK. Jakohihna pamahti n. 1,5 vuotta sitten ja venttiilit uusittiin tuolloin. Tulpatkin uusein jokin aika sitten. Onko jollain vastaavia kokemuksia ja mikä vois auttaa. Pari ammattiasentajaa sitä on tutkinut mutta kädet nousi pystyyn.

  
 • Vaikuttas toimivan "varaohjelmalla" koko ajan, siis jokin anturi sökö tai johdossa kosketushäiriö. Myös likainen MAF voi tuota aiheuttaa. Kannattas tarkistaa kaikki anturit vastusmittarilla ja tietenkin myös johtoliitokset putsata vaikka CRC:llä. Lambda- ja lämpötila-anturit ainakin aluksi kannattaisi tarkistaa ja tietenkin myös alipaineletkut ja molemmat huohotinputket sekä huohotinvena vaikka ehkä turhaa. oletko kokeillut resetoida keskusyksikköä? Ei ole ollut kyllä ollut 1.6 Zetecciä, mutta kolme 1.8 Zetecciä. Nokan anturikin voi olla likainen tai rikki ja silloin voi olla sytkä pielessä. Jakoremmin huolimaton asennus myös lisää kulutusta mutta pitäisi sammahdella varsinkin lämpimänä tyhjäkäynnillä. Tuossa aluksi, palataan asiaan jos nuo OK! :sunglasses:

    
 • Kuulostaa oudolta. Noita Lambda-anturin menemisiä on ollut Zetekeissä, silloin kulutus nousee sinne kympin paikkeille, eikä sitä huomaa ajossa. Mutta sen huomaa takuuvarmasti testerissä, kun häkäarvot ovat jopa prosentteja. Ylipäätään, jos jostain syystä systeemi päättää syöttää koneeseen ylimääräistä bensaa, niin pakokaasuarvot muuttuvat varmasti. Ja asiantunteva huoltaja melkein tietää vian lukemalla (minulla usein) katsastusaseman hylättyä päästötodistusta, testerissä selviää viimeistään.

  Täytyy myös huomata, että ko. vehkeen ilmoitettu kaupunkikulutus on yli 11 litraa, keskikulutus 8 litraa. Saattaa olla normaaliakin, ajotavoista riippuen. Pelkästään matka-ajossa pitäisi toki mennä seiskan pintaan.

    
 • Ei ole yhtään lambdaa mennyt minulla, mutta mahdollistahan se on tietenkin, johtoliitos voi tosiian olla myös vikana. Tuon pitäisi mennä normaalilla maantieajolla alle seitsemällä, seka-ajolla 7-8, puhtaasta kaupunkiajosta ei kokemusta ja mulla ollut tosiaan vain 1.8-koneella, mutta ei kait kulutuksessa ole isoja eroja. :sunglasses: Lambda maksaa tarvikkeena jotain 50€.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit