ilmastointilaitteiden viat

3 kommenttia

Ostin auton Saksasta ja siihen on ilmestynyt ilmastointilaitteen vika. Ei anna viileää ilmaa sisään, vaan ainoastaan lämmintä. Auto on vasta 3,5 vuotta vanha ja kylmäaineen ei vielä pitäisi olla vähissä. Osaako kukaan antaa neuvoa mahd. viasta? Auto on Jaguar S-type.

  
 • Joko ilmastointilaitteen aine on huventunut - hupenee noin 10 % vuodessa - tai magneettiventtiili on rikki. Joihinkin autoihin suositellaan tehtäväksi ilmastointilaitteen huolto nykyisin jo joka vuosi, ennen joka toinen, syynä aineen katoaminen. Kolmas vaihtoehto on rikki mennyt kompressori, se onkin sitten kolmasta vikavaihtoehdosta kallein.

    
 • Taitaa kuulkaa olla niin että kenno menee yleensä rikki kaikista helpoimmin, onhan se alumiiniä ja auton keulalla...

    
 • Helpoiten ilmastointilaitteesta saa kylmäaineet katoamaan sillä ettei sitä käytä. Tällöin tiivisteet pääsevät kuivumaan.

  Varsinkin suomalainen talvi on ilmastoinnille pahasta, laite ei käynnisty kylmällä ilmalla ja on siten helposti usean kuukauden vuodessa käyttämättä. Ennaltaehkäisevä keino on ajaa talvella kunnolla lämmitettyyn parkkihalliin ja pitää ilmastointia siellä päällä vähintään kerran kuukaudessa. Näin tulee voitelukäyttö tehtyä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit