Octavian perävaunupistoke

2 kommenttia

KAksi kuukautt asitten ostetussa Skoda Octaviassamme ilmeni vika perävaunupistokkeessa. Taatusti kunnossa olleen peräkärryn valot eivät toimineet lukuunottamatta oikeaa parkkia. No, eikun takuuhuoltoon. Melkein päivän kestäneen tutkimisen jälkeen liikkeestä todettiin, että vikaa ei löydy, mutta pistokkeen/sähköjen on oltava kunnossa, sillä koukun ja pistokkeen asennuksen jälkeen testeri on näyttänyt kaiken olevan ok. Vikaa ei kuulemma ole, vaikka korjaamon kaverit olivat itsekin käyneet kokeilemassa auton perään uutta kärryä, eikä senkään valot toimineet. Perävaunun sähköt kulkevat kuulemma can-väylää, joka on erityisen herkkä maadoitus- ym. virheille. Mitenkähän on, onko kenellekään tullut vastaavaa eteen? Harvoin näin surkeaa vastuunkantokykyä on tullut vastaan...

  
  • Vastaava tilanne oli tutullani octavia 2006 mallissa ja ongelman muodosti aiemman mallin johtosarjan livahtaminen asennuspakettiin.

    Siispä kannattanee varmistua, että johdot + asennuspaketin komponentit ovat oikeasti juuri sellaiset kuin uuden mallin softat vaativat.

    Voi toki olla muukin syy.

      
  • Joo, eihän tätä voi tietenkään tähän jättää. Mitäs virkaa on sellaisella perävaunun käyttöliittymällä, joka ei toimi? Viime kädessä tietysti koukku puretaan pois - ellei auton myyjä suostu maksamaan kaikkia tulevia sakkoja... No, luulisihan tuohon jonkun lääkkeen löytyvän.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit