Takarenkaiden outo kuluminen

1 kommentti

Autoni on isohko keskikokoinen etuvetoinen. Kesärenkaat kokoa 215/50 R17, Bridgestone Potenzat. Ajettu n. 32 000 km. Tutkin renkaat ja havaitsin oudon kulumisilmiön: Takarenkaat ovat sisäreunoiltaan kuluneet niin, että kulutuspinnassa on renkaan kehän suuntainen aaltomainen kuvio. Aaltojen pohjan ja harjan ero on jopa yli 2 mm. Sen tuntee helposti kädellä ja jopa näkee silmillä. Näyttää siltä, että aallot ovat tasajaolla renkaan kehällä, en tosin mitannut. Keskellä ja ulkoreunassa ei aaltokuviota ole. Ei myöskään eturenkaissa. Ovathan nuo renkaat jo muutenkin kuluneet ja vaihdettava: kulutuspintaa on jäljellä 3,3-3,8 mm keskellä. Mutta: mikä tuon aaltomaisuuden aiheuttaa? Onko vika autossa vai renkaissa? Paineet ovat olleet suosituksen mukaiset.

  
  • Käy 4-pyöräsuuntauksessa nyt aluksi. Ei kannata uusia renkaita riskeerata tai teet niin että ostat renkaat jostain ja teetät suuntauksen siellä rengasliikkeessä.    Itse epäilen, että renkaat vaan kuluu epätasaisesti vanhenmiten eikä mitään muuta vikaa ole.

    Mutta ei vara venettä kaada, kulmien tarkastus. Maksaa reilun satasen esim. vianorilla. Jos ei kulmat ole pielessä niin takaripustuksessa voi olla väljää ja ajon aikana suuntaukset muuttuu. Uudet renkaat maksaa kuitenkin moninkertaisesti suuntaukseen verrattuna ja olisi harmi ensi syksynä nähdä sama ilmiö uusissa pyörissä.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit