Skoda G-TEC mallien kulutuksen yksikkö

0 kommenttia

Tiedustelin Skodan maahantuojalta onko hinnastoon päässyt lapsus kun maakaasuautomallin kulutus on 5,4 m3 / 100km. http://web.skoda.fi/lataukset/octavia/octavia/skoda-octavia-hinnasto.pdf?time=1407949858

Eka vastaus oli että korjaamme asian uuteen hinnastoon, ei korjattu. Ei siis virhettä, on kuulemma Skodan linjaus, että kulutus ilmoitetaan EU direktiivin mukaisesti m3/100km. Tämä ei ole konsernin linjaus koska mm. VW ilmoittaa litroina ja/tai kiloina /100 km kulutuksen.

Mitä järkeä tässä? Jos kuluttajaa kiinnostaa polttoainekulutus ja sen kustannus. Tuolla yksiköllä se ei selviä koska polttoaineen myyntiyksikkö on €/L tai €/kg. Ei herätä luottamusta.

Voisiko TM kotimaisena vaikuttaja ottaa kantaa ja ohjata maahantuojaa kuluttajaystävällisempään tapaan ilmoittaa kulutus. Kun viestini maahantuojan "virallista kanavaa" pitkin ei mennyt perille.

Ja lisäksi TM Autohinnastossa G-TEC mallien kulutus on ilmoitettu L/100km. Kumpi on oikein?

Nyt kuluttajaa sumutetaan joko tietoisesti tai maahantuojalla on annettu kulutuksen ilmoitus hinnastoon sellaiselle, joka ei ymmärrä asiaa ja jota voidaan syyllistää kun virhe halutaan korjata. Muistaakseni hinnastoon annetut tiedot ovat maahantuojan vastuulla.

Kannattaisi ainakin vihjata asiasta, jottei kuluttajille syötetä ihan mitä tahansa.

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit