Kysymys vaihteistosta

7 kommenttia

Nyt saattaa tulla tyhmä kysymys mutta otan sen riskin. Uusi auto ja tein seuraavanlaisen mokan. Laitoin peruutusvaihteen päälle vaikka auto liikkui hiljalleen eteenpäin. En siis nostanut kytkintä mutta vaihde meni loveen. Teinkö jotain haittaa autolleni? Pyydän asiallisia vastauksia. Harmittaa vietävästi jos uuden auton laatikolle tein jotain hallaa.

  
 • Ei pitäisi mennä tuosta rikki. Kunnon autoissa on kestävyys ainakin mitoitettu niin, että laatikko kestää koko auton käyttöiän. Tiedän lukuisia autoja, joilla ajeltu 20-30v ja välillä ollut ajo-opetuksessakin ja laatikko pelaa kuin uutena.

    
 • Monessa autossa peruutusvaihde ei ole synkronoitu, joka saa aikaa hyvää rutinaa jos vauhdissa sitä sovittaa sisään.  Oman kokemuksen mukaan ainakin BMW ja Saab ovat laittaneet paljon vaihteistoja, joissa myös peruutusvaihde synkronoitu, tällaisessa autossa ei tapahdu mitään, ennenkuin nostaa kytkintä

    
 • Se meni pienessä vauhdissa ihan mukisematta ja helposti sisään. Mitä vahinkoa tuossa on voinut siis tulla? Alkaako laatikko vonkumaan tms?

    
 • Ei yhtään mitään vahinkoa, kyllä se äänen päästää jos se ei siitä tykkää. Ole huoleti.  Just juttelin autokouluopettajan kanssa ja kertoi kuinka vaihteistot ja kytkimet saat kyytiä ja kyllä nekin kestää sen 200 tkm, joka niillä autoilla ajetaan. Ei kannata yöuiniaan menettää vaikka vähän vaihdettaessa rusahtaisikin, on ne tehty kestämään edes jotain, vaikka ainahan varovaisuus kannattaa.

    
 • Kiitos vastauksista! Niin ajattelinkin että kyllä niiden pitää pieniä virheliikkeitä kestää. Kuitenkin se aina jää joksikin aikaa mietityttämään.

    
 • Vielä sellainen jatkokysymys että nyt kun tuon tapahtuman jälkeen olen tietysti kuunnellut kaikkia voimansiirron ääniä niin onko normaalia että kakkosvaihteella moottori jarrutuksessa kuuluu vaimea ulina joka laskee vauhdin laskiessa. Ei kai kakkosvaihteen pitäisi tykätä huonoa jos pakin kanssa tumpeloi?

    
 • Ei vaikuta siihen kakkospykälään tuo asia. Joissakin autoissa kuuluu moottorijarrulla tuo lievä ujellus.  Älä suotta tämän kanssa murehdi. :flower:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit