9-3 SportCombi

5 kommenttia

Viime viikolla pääsi vihdoin ottamaan kylmät tyypit autosta. Hetkosen istumisen ja ympärillä pyörimisen jälkeen jäi seuraavat asiat päällimmäiseksi mieleen:
- tavaratila on samaa luokkaa A4 Avantin ja 3-sarjan Touringin kanssa eli esim. Astra ja Octavia ovat tilavampia
- muutoin kontti vaikutti käyttökelpoiselta, selkeämuotoinen ja hyvin suunniteltu - erityisesti lattian välipohja sekä kattoa kohti nouseva suojapeite olivat onnistuneen oloisia ratkaisuja
- takatilat vaikuttivat osin selvästikin sedania väljemmiltä, liekö selkänojaa siirretty taaksepäin tai istuinosaa korotettu - joka tapauksessa taakse mahtui vallan hyvin (184 cm), subjektiivisen arvion mukaan ainakin puoli numeroa A4:sta ja V50:stä avarampi
- hinnoittelu aika lailla kohdallaan, kolmisen tonnia Audia tai Bemaria edullisempi
- esittelijän mukaan ESP kaikissa vakiona
- auto on luonnossa todella sopusuhtaisen näköinen
- takavalot ovat upea muotoiluyksityiskohta

Elokuussa pääsee kuulemma koikkaamaan, toimittajat jo kesäkuussa (varmaan juttuja kesän autolehdissä) ja laajemmat toim itukset alkusyksystä.
Nyt vaan pitäisi päättää, riittääkö 120 hv:n dieseli vai pitäisikö satsata 150-heppaiseen :smile:

  
 • Akseliväli näyttää olevan sama kuin sedanissa, joten nähtävästi ne on sitten jotain kikkaa käyttäneet jotta taakse saadaan enemmän tilaa. Sedanissa polvitila oli nimittäin aika heikko. Muutenhan auto on mitä nautittavin ajettava, tosin vakiovarustus on aika köykäinen ilman lisävarustepaketteja(tai ainakin oli silloin kun markkinoille sedan tuli). Toivoa sopii että Saab pysyy merkkinä hengissä jatkossakin, vaikka heikolta näyttää.

    
 • Voiko tätä autoa edes ajatella perheelle, jossa on kolme pientä lasta turvaistuimissa? Riittääkä leveys vai jääkö ovet auki?

    
 • Lainaus:
  09.05.2005 klo 10:06 miksu75 kirjoitti
  Voiko tätä autoa edes ajatella perheelle, jossa on kolme pientä lasta turvaistuimissa? Riittääkä leveys vai jääkö ovet auki?


  Teknisten tietojen mukaan takaistuimen leveys kyynärkorkeudella on 1458mm.

  http://www.saab.fi/main/FI/fi/model/93_WAGON/index_flash.shtml

  Varmaankin leveys on aika lailla sama kuin SportSedanissa, eli eiku liikkeeseen kokeilemaan. Elokuussa ilmeisesti saa...

    
 • Pitkästä aikaa yllätyin positiivisesti uutta Saabia tutkiessani. Vanhalla Saabistilla oikein mieli herkistyi... SportCombin muodoissa on mielestäni erinomaisesti onnistuttu yhdistämään Saabin perinteiset piirteet moderniin muotokieleen.

  Erityisesti ohjaamo houkuttaa kovasti. Ja onhan mittaristossa taas turboviisarikin!

  Pitää jopa miettiä hankintaa. Harmi, että tämä vain on kahden pienen lapsen perheelle pikkuisen liian pieni.

    
 • Tuo on kyllä todella upea ilmestys, parasta saabbia sitten farkku 95:sen joka on edelleen hyvä ja tyylikäs.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit