Mersu on edustusautojen corolla

3 kommenttia

"Uskaltaisinko jopa sanoa että nämä lexuksen jumaloijat saattavat olla tylsiä ihmisiä .."

Minulla on taas täysin vastakkainen teoria: juuri tylsät, pelokkaat ja mielikuvituksettomat ihmiset tyytyvät perinteisiin ja turvallisiin merkkeihin. Individualistit, uskalikot ja dynaamiset ihmiset ovat taipuvaisempia kokeilemaan uutta ja murtautumaan totunnaisten ja tylsien ajatuskaavojen ulkopuolelle.

Mitenkään pyrkimättä leimaamaan ei voi välttyä havainnolta, että usein esim. Mersua ohjastaa lähellä eläkeikää oleva, paino-ongelmista kärsivä kansanmies, joka on myynyt vähän perintömetsää ja saanut toteutettua ikiaikaisen haaveensa Mersusta. Siellä sitä johtotähteä sitten ajellaan karvahattu päässä, pyllystä kiiltävissä puvunhousuissa, jotka pysyvät ylhäällä henkseleillä kun isäntä rupsuttelee tiisselillään Ärrälle jättämään lottokuponkia perjantaiehtoona juuri ennen saunaa. Tämä isäntä ei tunne maailmankirjallisuutta tahi filosofiaa, vaan tilaa Seiskaa, juo kossua ja pieree pöydässä. Hänellä on huonot hampaat mutta rehvakkaat puheet ja "Mersu se olla pittää"!

Ei olisi myöskään ihme, jos tilastollisella otannalla todettaisiin Lexus-omistajien olevan selvästi älykkäämpiä kuin Mersu-isännät keskimäärin; vaatiihan erikoisen merkin ostaminen kykyä ajatella itsenäisesti ja objektiivisesti riippumatta ikiaikaisista, totunnaisista heimotavoista, jotka usein ohjaavat laumasieluisia ja terävään, loogiseen ajatteluun kykenemättömiä sieluparkoja.

  
 • Jotain suuremman luokan vikaa siinä Lexuksessa täytyy olla, kun sitä pitää näin tuoda esiin haukkumalla muilla merkeillä ajavat. Tuossa on yksi hyvä syy lisää olla ostamatta Lexusta, sen ihannoijat kun ovat sitä toyotajunttikansaa, mikä näkee päiväunia Lexuksesta, mutta niistä ei löydy kuin se vähän yli sata vuosittain, jotka sen voivat hankkia, kuitenkin hirveä fanaattisuus haukkua muiden merkkejä. Onko se huono itsetunto? Itse en koejaloillani huomannut Lexusta noin huonoksi, mutta voi olla, ettei vuorokauden kokeiluissa vielä löytänyt kaikkia ominaisuuksia.

  Sitten kun Lexus on kaikilta osiltaan samalla tasolla muiden premium merkkien kanssa, nämä kirjoitukset ilmeisesti loppuvat?

    
 • Simo provosoi taas, vaan keskustelun avaus "Mersu on edustusautojen corolla" siinä taisi vähän lipsahtaa - tulla esiin todellinen mielipide Tojosta. Uskoisin niiden jotka laatua ja STATUSTA itselleen ostavat valitsevat esim.kelloissa aidon Rolexin, eivätkä tyydy etelänmatkoilta tuotuun ranta-rolexiin. Näin voidaan myös ajatella Mersusta ja Lexuksesta. Eli isäntämiehet valitsevat Mersun ja renkipojat lexuksen. Näyttä vaan olevan jonkinlainen ale tojo-leirissä, kun täytyy jatkuvasti arvostella muiden valintoja ja kyvykkyyttä ajatella. Perinteet ja arvot automerkeillä kuitenkin säilyvät ennallaan, sanoivat tojo-friikit mitä tahansa.

    
 • Mersun ostajan keski-ikä on yli 50v eli aika vaikeaa on lähteä tuossa joukossa mielipiteitä muuttamaan. Lexuksen arvostus ei ole Euroopassa kovin kummoinen mutta kun mennään Amerikan puolelle niin siellä Lexuksen arvostus on suurempi kuin eurooppalaisten kilpailijoiden.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit