Parempi äänentoisto uuteen autoon (esim. MB A)

1 kommentti

Onko tuo A:han lisävarusteena tilattavissa oleva Harman/Kardonin sound systeemi hintansa väärti? Varmastikin parempi kuin siinä alkuperäisenä olevat kaiuttimet mutta 1300 eurolla saa oikein mukavan äänentoiston kun ostaa erillissarjan eteen (200€), vahvarit (400€) ja subbarin (400€). Tuollaiset hinnat laitoin tällä hetkellä alla olevan Xsaran äänentoistoon kiinni ja olen sangen tyytyväinen. Auton vaihto vaan lähestyy, Mersua tekee mieli ja mielessä on tällä hetkellä uusi A.

Tavoitteena ei tosiaankaan ole mikään maksimi äänenpaine vaan hyvin soiva laitteisto. Sisustaanhan se toki sulautuvat kivasti mutta kun näkee vähän vaivaa niin saapa ne erikseen ostetutkin asenneltua siististi. Kyse onkin siitä että viitsinkö nähdä vaivaa vai ostanko suoraan tehtaalta systeemit. Jotenkin vaan tuntuu etteivät ne nyt oikeasti niin kovin erikoiset systeemit ole.

Yleensäkin kiinnostaisivat kommentit autojen mukana tulevista alkuperäistä paremmista äänentoistosysteemeistä, ei pelkästään A:n. Esim. TM ei kovasti yleviä arvioita antanut Mazda 6:n Bosen tekemästä järjestelmästä...

  
  • Onhan ne toimivia, ainakin isoimmissa malleissa joissa se ympäristö muutenkin on parempi, enemmän verhoiluja ja vaimenuusta, ei resonanssivaaraa bassotoistossa jne...

    Jos tykkää hieman paremmasta äänenlaadusta, eikä ole "kultakorva" tai hifistelijä niin siitä vain. Ei nämä laitteet hintansa veroisia ole, verrattuna siihen, että mitä joku asiaan erikoistunut paja saisi aikaan, laitteisiinhan tulee verot päälle kun ne tehtaalla asennetaan ja hinta/laatu on jo tämän takia päin per(s)hettä. Ja auto ei muutenkaan ole mikään "hifialttari" alkuunkaan, hyvä autosoundi tuntuu ainakin asiaan enemmän perehtyneiden kannanotoissa vaativan aika lailla työtä.

    Jos haluat helposti kelvollista, ota tuo paketti. Jos ymmärrät musiikista ja koko äänenlaatu/paine/sointihässäkästä enemmän kuin basson ja diskantin säätäminen mankasta omalle korvalle sopivaksi niin sitten kannattaisi ehkä kysyä jostakin alaan liittyvästä käyttäjien foorumilta tai yrityksiltä, jotka noita paketteja kasailee, että mikä olisi heidän hitatasonsa.

    Eikös puskurissa tai koeajo teeveessä hiljattain ollut jotakin aiheeseen liittyvää?

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit