Uusi Land Rover ja apinoinnin taakka

1 kommentti

http://www.canadiandriver.com/articles/jl/05lr3.htm

No niin, pian saa autoileva ja varakas ostajajoukko nauttia uudesta Land Roverista, joka korvaa Discoveryn. Varmaan kiva auto, mutta miksi ihmeessä siitä piti tehdä isoveljen klooni?

Autohan näyttää varsinkin etuviistosta niin Range Roverilta ettei niitä erota Erkkikään, Paavosta nyt puhumattakaan! Onko nyt Ford omistajana tehnyt saman virheen kuin Jaguarin kohdalla kun muotoilivat XJ:n samannäköiseksi kuin 1) edeltäjänsä 2) X-typen?

Miksi jonkun automerkin kaikkien mallien tulee näyttää samanlaisilta? Saahan jotakin sukunäköä olla, mutta että käytetään kopiokonetta!! No, varmaan se kohottaa Land Roverin imagoa ylöspäin, mutta kuka enää ostaa Range Roveria kun kaikki luulevat sitä Lantikaksi?

Aikanaan BMW:llä oli se ongelma, että sillä oli vain yksi automalli, mutta sitä sai kolmena kokona. Bemu tajusi kuitenkin että mallien tulee profiloitua ja alkoi tietoisesti muotoilija Chris Banglen johdolla luoda malleihin omintakeisuutta toisiinsa nähden. Mutta Fordilla ei tätä tajuta; näkeehän sen siitäkin, että Fordin omistamaa Volvoakin on vain yksi malli, mutta sitä saa kolmena eri kokona... :smile:

  
  • Range Roverilta se näyttää, ehkä se on vaan hyvä juttu. Muuten se voisi näyttää alkeelliselta Land Roverilta. Tottakai se ehkä voisi hiukan erottua Range Roverista mutta parempi näin kun että se näyttäisi alkeelliselta Land Roverilta. (Onhan ne Land Roveritkin ihan kohtuullisen näköisiä).

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit