Volvon V8

2 kommenttia

TM:ssan ja muualla mainitaan, että Yamahan kanssa kehitetty 60 asteen V8 on Volvon ensimmäinen "oma V8"? Mitenkä tuon nyt ottaisi? Muistaako joku Volvon -50 luvulla, ehkä -60 luvullakin olleen kasikoneen armeijan maastomönkijöissä, bandvageneissa jne. Ei ollut kuorma-auton kone, vaan joku 3,6 l ?? Oliko Volvon oma?

Tämä uusi V8 tulee poikittain, kai? Ettei taas Volvo möhläisi kuten poikittaisen 6-koneen kanssa (Austin Maxi -60 luku), niin Cadillac on jo -70 luvulta saakka laittanut V8:n poikittain etuvetoisissa malleissaan. Volvon bensa merimoottorit ovat GM perua, tarkalleen Buick V8. Sieltä olisi normaalisti ollut helppo ottaa moottori, poikittaisasennuksen takia ehkä parempi 60-asteinen V, ja omistussuhde Ford painanee vaa'assa.

  
  • Joo, tuli se sieltä, Volvon enismmäinen V8 oli B 36, aivan kuten muistelin tuossa 2-3 viikkoa sitten. Kumma, että Volvoille tapahtuu näitä kömmähdyksiä, kuten maailman ensimmäinen poikittainen suora 6-kone keulilla. Ehkäpä nuorta porukkaa remmissa, eivät usko, että ennen vanhaan tehtiin myös moottorieta, isoja ja pieniä, pitkittäin ja poikittain.

      
  • Bandvagnenin kone on ainakin Buick-peruinen

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit