Volvo V70 rengasmelu!?

2 kommenttia

Onko todella näin, että V70 on hiljainen ainoastaan 195/65/15 rengaskoolla. Itse testasin tänään V70/vuosimallia 05 rengaskoolla 205/55/16 ja kolmostien kuluneella asvaltilla meteli oli karmea!. Please asiallisia kommentia V70:n rengasmelusta eri rengaskoolla!

  
 • Rengasmerkkien väliset erot melun aiheuttajana ovat todella suuret. Sinällään rengaskoon kasvattaminen tuumalla ei aiheuta suurtakaan eroa metelissä, mutta jos samalla nopeusluokka kasvaa, melukin kasvaa. Oliko autoissa saman merkkiset ja malliset renkaat?

    
 • Lainaus:
  19.07.2005 klo 05:28 Luu5 kirjoitti
  Sinällään rengaskoon kasvattaminen tuumalla ei aiheuta suurtakaan eroa metelissä, mutta jos samalla nopeusluokka kasvaa, melukin kasvaa.


  Jos tarkasti pilkkua viilaa, kyseessä ei ole rengaskoon vaan vannekoon kasvattaminen. Kun vanteen läpimitta kasvaa mutta renkaan läpimitta ei - eli rengas vaihtuu matalaprofiilisemmaksi - ilmatila renkaan sisällä pienenee ja renkaan kylki lyhenee.
  Tämä vaikuttaa siihen, että tien epätasaisuudet (karkeus) välittyvät renkaan "läpi" auton koriin värinänä, ja sen autossa olija aistii meluna.
  Saman rengasmerkin ja -mallin sisälläkin 55-profiilinen on selvästi meluisampi, ts. välittää enemmän värinää koriin kuin 60-profiilinen. Auton korin värinän vaimennusominaisuuksista sitten lopulta riippuu, miten paljon melu sisällä kussakin tapauksessa lisääntyy.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit