Kuutosen 100 000 km

5 kommenttia

Auton täytyy olla sekä hyvin suunniteltu että hyvin rakennettu, että selviää tällaisen matkan ilman vikoja. Lainauksia uusimmasta Autobildistä: "Mazda tuntuu olevan luotettavuudessa huippuluokkaa: Saksan autoliiton ADAC:n vikatilastossa Mazdasta löytyy vähiten ongelmia kaikkiaan 33 merkistä, ja kuluttajien mielipiteitä tutkivan J.D. Power -yrityksen mukaan Mazda on asiakastyytyväisyyden kärkimerkki."

"Nousevan auringon maassa valmistetut autot ovat olleet jo pitkään luotettavia ja laadukkaita. Mazda on aina panostanut laatuun ulkoisia seikkoja enemmän. Uudehkoissa Mazdoissa on niin vähän ongelmia, että katsastukset ja ruostetarkastukset tuntuvat lähes turhilta."

"Vikoja autoon ei 100 000 kilometrin aikana ilmaantunut. Japanilainen on pysynyt tyylilleen uskollisena. Mikä parasta, Mazda 6 huristaa suoraan luotettavuustilastojemme kärkeen, ja toimii tästä lähtien kaikkien seuraavien testikandidaattien mittapuuna."

Lisäksi Mazda RX-8 osoitti wankelmoottorin olevan luotettava selviämällä yli 5000 km yhden vuorokauden aikana http://www.tuulilasi.fi/valokeila/?subarea=uutiset&article=115752 Tähän kun vielä lisätään se, että Mazda on aina ollut luotettavan auton maineessa, http://www.tekniikanmaailma.fi/keskustelu/?mode=viewtopic&tid=715 niin kyllä kelpaa Mazdalla ajaa :sunglasses:

[J R muokkasi tätä viestiä 28.10.2004 klo 10:12]
  
 • Niinpä, miksi kukaan ei sanonut näin myös silloin, kun Fiat Punto selvitti saman 100 000 km testin lähes yhtä moitteettomasti?

  Kyllä suurin osa tiedostaa Mazda6:n varsin viattomaksi autoksi, eikä tuon kestotestin tulos ollut ruosteongelmia lukuunottamatta lainkaan yllätys. Sinäänsä ihme, että teksti oli kyllä ylistävää, mutta pientä purnattavaa löytyy kun tarkkaan tuon jutun selaa läpi. Pienet miinukset olivat kuitenkin niin pieniä asioita, että sen takia on turha jättää kutonen kauppaan. Itse ainakin voisin harkita Mazdaa seuraavaksi autoksi, hyviä kokemuksia kun löytyy vanhemmistakin malleista, huonoja ei tule edes mieleen jos luotettavuutta tarkastellaan.

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 28.10.2004 klo 16:34]
    
 • Lainaus:
  28.10.2004 klo 16:30 Niki Kari kirjoitti
  Niinpä, miksi kukaan ei sanonut näin myös silloin, kun Fiat Punto selvitti saman 100 000 km testin lähes yhtä moitteettomasti?


  Täytyy ottaa huomioon Fiatin yleinen luotettavuus myös vuosien varrelta, vähintäänkin kehno. Mazdalla on aina osattu tehdä kestäviä ja laadukkaita autoja. Sama pätee moniin muihinkin japanilaismerkkeihin. Ei sillä, tehdäänhän laadukkaita autoja muuallakin, mutta ei liene sattumaa, että japanilaisiin autoihin luotetaan yleisesti.

    
 • Yariskin selvitti sen hyvin. 100 000 kilometriä. Niitten pitäisi vähän rääkätä niitä autoja... :wink:

    
 • AMS:n numerossa 22/04 on Mazda 6 2.3 sportcoupen vastaava testi. Luotettavuuden osalta tulos oli keskinkertainen, mazdan vikaindeksi oli 9, kun paras testattu auto=2,5 ja huonoin 19,5.

    
 • Yaris, 6 ja Punto, pärjäävätkö kaikki näin hyvin autobildin kestotesteissä?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit