Volkswagenista burmalainen auto?

5 kommenttia

http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1076154401584

Volkkarilla on kriisi. Uusi Golf ei myy odotetusti eikä muutenkaan olo ole kovin herkkua.. työntekijät vaativat lisää palkkaa ja johto haluaisi jäädyttää palkat..

Onko VW:lle liian kallista tehdä autoja Saksassa? Tehdäänhän nytkin Volkkareita vaikka Brasiliassa saakka, mutta loppuuko koko Volkkarin teko Saksassa? Onko Burmassa halvempaa? Tuleeko Volkswagenista burmalainen auto? Vai onko Burkina Fasossa vielä halvempaa työvoimaa? Entä Senegalissa tai Nauru-saarilla?

  
 • Volkkarista en tiedä. Mutta jos GM:kin niin ehkä Volkkarikin. Meinaan että GM:n talousjohtaja vähän puheli sillä tavalla että voisi Euroopasta lähteä. (Mikäli oikein ymmärsin oikein). Ei ehkä ihan tosissaan ollut, mutta varoittipa kumminkin.

    
 • Jos ihmiset ostavat vinkuintiassa tehtyjä autoja, kun saavat vähän halvemmalla, niin kyllä valmistus hyvin nopeasti siirtyy sinne ainakin halvimmissa merkeissä/malleissa.

    
 • Ihan sama kai, missä autot tehdään, kuin Turkissakin tehdyt Corollat ovat luotettavia.

    
 • Jos työpaikat siirtyvät pois Euroopasta, niin sillä on vaikutuksensa myös Suomen talouteen. Toki toisilla menee huonoinakin aikoina hyvin ja joku saattaa kokea muutoksen myös mahdollisuutena, mutta keskimäärin asia on toisin.

  Lainaus:
  02.11.2004 klo 10:23 Tuomas kirjoitti
  Ihan sama kai, missä autot tehdään, kuin Turkissakin tehdyt Corollat ovat luotettavia.
    
 • Lainaus:
  02.11.2004 klo 10:39 W-- kirjoitti
  Jos työpaikat siirtyvät pois Euroopasta, niin sillä on vaikutuksensa myös Suomen talouteen. Toki toisilla menee huonoinakin aikoina hyvin ja joku saattaa kokea muutoksen myös mahdollisuutena, mutta keskimäärin asia on toisin.
  Lainaus:
  02.11.2004 klo 10:23 Tuomas kirjoitti
  Ihan sama kai, missä autot tehdään, kuin Turkissakin tehdyt Corollat ovat luotettavia.


  Siis se on sama asia ostajalle, missä maassa auto on tehty. Siis laadullisest jne. Japanilaiset tuovat laadun minne tahansa, no ainakin melkein.
  Onhan se ikävä ja vakava asia jos työpaikat karkaavat Euroopasta muualle.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit