Peugeot 307

13 kommenttia

Uusi auto ja ajettu alle vuosi. Venttiilit nakuttaa, niinku vanhassa koslassa. Huollossa sanotaan: "Ei vikaa, siinä on automaattisäätö"
On se kumma homma, eikä ole ensimmäinen vika tässä koslassa ja kaikkiin vaan "ei ole vikaa, ei voi korjata" Aivan selvästi kaikki kuuluu ja monella riippumattomalla korjaajalla kuunnellutettu. Ei vaan voi alkaa omalla kustannuksella korjaamaan kun "takuu" on päällä. Mikä takuu??

ÄLÄ OSTA PEUGEOTIA! EI TOIMI AUTO, EIKÄ HUOLTO.

  
 • Kuuluuko kuvailemasi "venttiilinakutus" enemmän oikealta puolelta sitä kuullostellessa? -tai varsinkin apukuskin puoleisen lokarin takaa?
  Jos, niin kyse ei tod. ole mistään venttiileistä vaan aktiivihiilisuodattimen solenoidiventtiilin ärsyttävän äänekkäästä säksätyksestä.

    
 • Jokainen, joka ei ole japanilaista valinnut, kärsii nahoissaan. Kuten minäkin. Lausunto perheemme Citikasta käytetyt autot osiossa.

    
 • Sehän on ranskis! :innocent:

    
 • Ole tyytyväinen jos pelkällä venttiilien säksätyksellä pääset. Sitten kun kuvioihin astuvat oikeat viat (enkä usko oman kokemukseni perusteella siihen menevän montaakaan kuukautta) huomaat ettei ko. vaivaa kannata edes noteerata. Itselläni kokemukset 307:sta olivat sen verran karvaat etten kajoa mihinkään ranskalaiseen autoon enää edes metrin kepillä. Onnea sinulle kumminkin autoilussasi, sitä todella tarvitset Pösösi kanssa.

    
 • Onpas kumma, tämä ranskalaisten autojen parjailu,autot ovat hyvät.eivätkään ruostaa niin helposti kuten japanilaisia m.m.
  Ajo-ominaisuudet ovat ihan toista luokaa,sama varustelu ja hyvän näkösiä.Ole ajanut ranskalaisia autoja 27 vuotta eikä kovin paljon vikoja ollut, ja olen vain KERRAN jäänyt tiella.!
  Nämä kommentit ovat pelkästään panettelua ja tuskin perustavat tosi seikkohin.Olisi aikaa että Suomalaisetkin oppivat kuten muualla Europassa ja ostavat Ranskalaisia autoja

    
 • Me ostimme ensimmäisen ranskalaisen automme luottaen ylistäviin kommentteihin tyylikkyydestä, mukavuudesta laadusta jne.. Ajattelimme pitää vaunua ehkä 4-5 vuotta. Oletimme ranskalaisuuden rajoittuvan enää nykyaikana noihin em. ylisanoihin ja odotimme laadun olevan kehujen mukaista. Tulos oli se, että ensimmäinen vuosi kului valmistusvikojen korjauttelemisen merkeissä ja ajatellessa että kyllä se siitä kunhannämä korjataan.. (etupään kolinat, jarrut, pakoputkisto, sähköviat, jne..). Toisena vuonna sama tahti jatkui mutta vikamäärä lisääntyi eksponentiaalisesti. Kolmas vuosi oli edellisten toisintoa paitsi että silloin jouduimme maksamaan korjaukset itse.Kolmantena vuonna (n.80000 km) vaihdettiin mm. lähes kaikki etupään nivelet, ihmeteltiin kun takapyörät syöpyivät toistamiseen alta, käytiin pariinkin otteeseen takaisinkutsujen vuoksi huollossa, ihmeteltiin häviävää jäähdytysnestettä, tutkittiin etupään kolinoita ym, ym, ym... Neljättä vuotta ei tullut. Eikä tule.

    
 • Lainaus:
  03.02.2006 klo 21:09 maurus kirjoitti
  Uusi auto ja ajettu alle vuosi. Venttiilit nakuttaa, niinku vanhassa koslassa. Huollossa sanotaan: "Ei vikaa, siinä on automaattisäätö"
  On se kumma homma, eikä ole ensimmäinen vika tässä koslassa ja kaikkiin vaan "ei ole vikaa, ei voi korjata" Aivan selvästi kaikki kuuluu ja monella riippumattomalla korjaajalla kuunnellutettu. Ei vaan voi alkaa omalla kustannuksella korjaamaan kun "takuu" on päällä. Mikä takuu??


  Tämä sama valitus oli esillä muistaakseni suomi24-palstalla. Siellä asiasta jotain tietävät totesivat, että väitetty "venttiilien nakutus" on oikeasti EGR-venttiilin (pakokaasujen takaisinkierrätysventtiilin, sijaitsee moottoritilassa matkustajan puoleisessa etukulmassa) nakutusta ja se on Peugeoteissa ominaisuus, ei mikään vika. Ääni kuuluu erityisen selvästi etenkin kovilla pakkasilla, ei kuitenkaan sisälle autoon.

    
 • "Kolmantena vuonna (n.80000 km) vaihdettiin mm. lähes kaikki etupään nivelet"

  Seuraavaksi autoksi suosittelen LandRover Defenderiä. Sillä voit surutta painella menemään montuista ja hidastetöyssyistä välittämättä. Henkilöautolla (minkä merkkisellä tahansa), sitä ei voi suositella, ainakaan pk-seudulla. Eräs ystävänikin ihmetteli, kun etupäästä kuuluu kolinaa ja rattikin on vinossa. Istuin kyydissä ja meno oli hurjaa. Montut tuntuivat kunnon tärskyinä pienessä autossa, mutta se ei menoa haitannut.

  Pk-seudun tiestö on surkeassa kunnossa. Jos ei halua puolen vuoden välein vaihtaa alustansa puslia ja säädättää ohjauskulmia, on parempi katsoa mistä ajaa. Itselläni puolet huomiosta menee monttujen tarkkailuun ja toinen liikenteen seuraamiseen. Eläköön Helsinki!

  Turha syyttää autoa, jos ajotapaasi sopisi paremmin traktori.

  Ja tuolle venttiilimiehelle... Voi pyhä yksinkertaisuus! Näin se jonkin merkin "maine" leviää, kun autoista-mitään-tietämätön alkaa parjaamaan. Automyyjille nuo ovatkin mainioita asiakkaita, voivat pissata linssiin oikein huolella.

    
 • Lainaus:
  03.02.2006 klo 21:09 maurus kirjoitti

  ÄLÄ OSTA PEUGEOTIA! EI TOIMI AUTO, EIKÄ HUOLTO.


  Yhden yksilön (ja ilmeisesti myös autoliikkeen) perusteella aika rohkea johtopäätös. Ja onko tuo nakutus vika vai ei?

  Itselläni ei ole mitään valittamista autossa (407, ajettu noin 50 tkm) ja myyntiliikkeen palveluissa. Autossa ei ole ollut vikoja, ja huollot pelaavat hyvin. Vuosihuollon yhteydessä tekivät jopa mukisematta myös jarrujen huollon, jonka olen tähän saakka tehnyt kaikkiin autoihin itse n. kerran vuodessa. Ko. liike on myös niitä harvoja autoliikkeitä, joissa perheen parempi puoliskokin saa asiallista palvelua.

  Ja aikanaan pari aiempaakin Peugeotia (405 ja 205) palvelivat hyvin.

    
 • SKP epäili ajotavan vaikutusta auton kestoon. Voi ollakin mutta taatusti juuri päinvastoin kuin hän oli ajatellut. Jos on vauva turvaistuimessa niin ei TODELLAKAAN tee mieli koetella auton ääriominaisuuksia. Kyllä tämä kappale varmaan oli todellakin maanantaiaamun kappale mutta ei se paljoa lämmittänyt siinä vaiheessa kun vikoja ilmeni. Ja niinä ilmeni. Tässä joku aika takaperin oli tv:ssä jossakin autoiluohjelmassa (Puskuri??) tutkimus jossa kysyttiin autonomistajilta mitä autoa he eivät missään tapauksessa enää ottaisi. Voittaja oli Renault Espace (muistaakseni) mutta hyvänä kakkosena komeili 307. Että kai Ranskassa on paljon maanantaita...

    
 • Ei ole ollut enempää probleemia ranskalaistenkaan kera kuin muidenkaan! Kaikkien lisäksi aikoinaan neljän sellaisen kanssa pelaillut. Omat on vikansa kullakin. Toiselle ei ole hyvä mikään ja toiselle kelpaa mikä vaan. Rupeappa siitä totuutta etsimään! Alkaa pikkuhiljaa autopalstoja selatessa ruveta miettimään, että taitaa se suurin vika olla arkielämää kokemattomissa omistajissa? Näin, oli kyseessä merkki mikä tahansa. Sama kun vertailisi muslimien ja länsimaalaisten kinastelua! Ja kuitenkin auto on vaan väline liikkua paikasta toiseen.

    
 • Lainaus:
  07.03.2006 klo 22:42 Rampe2 kirjoitti
  Ei ole ollut enempää probleemia ranskalaistenkaan kera kuin muidenkaan! Kaikkien lisäksi aikoinaan neljän sellaisen kanssa pelaillut. Omat on vikansa kullakin. Toiselle ei ole hyvä mikään ja toiselle kelpaa mikä vaan. Rupeappa siitä totuutta etsimään! Alkaa pikkuhiljaa autopalstoja selatessa ruveta miettimään, että taitaa se suurin vika olla arkielämää kokemattomissa omistajissa? Näin, oli kyseessä merkki mikä tahansa. Sama kun vertailisi muslimien ja länsimaalaisten kinastelua! Ja kuitenkin auto on vaan väline liikkua paikasta toiseen.


  Hyvin tiivistetty!

    
 • Joo on ihan totta että auto on vaan liikkumaväline pisteestä A pisteeseen B. Se vaan tuppaa unohtumaan ellei sinne pisteeseen B pääsekään haluttaessa. Meillä perheessä on neljä autoa (joista tosin 2 harrasteajoneuvoa) eli olisi suotavaa että ainakin joku näistä (olkoon sitten vaikka vaimon auto) säästäisi kynsimiseltä. Noissa kahdessa vanhuksessa kun sitä riittää kotitarpeiksi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit