Chevrolet vai Daewoo?

6 kommenttia

Kuten tiedämme, on Daewoo-autojen merkki vaihtunut Chevroletiksi lukuunottamatta joitain alueita Aasiassa. Silmiinpistävä ero asiaan suhtautumisessa vallitsee esimerkiksi Suomen ja Britannian välillä: täällä entiset Daewoo-kauppiaat riemuitsevat kun saivat Chevroletin nimen myymilleen tuntemattomille halpa-autoille. Sen sijaan Britannian Daewoo-kauppiaat vastustivat nimenmuutosta. Sielläpäin on Chevroletilla niin huono kaiku, etteivät millään olisi halunneet nimetä hinta/laatusuhteeltaan erinomaisia autojaan jonkun takapajuisen ja tämän tästä rikki olevan, bensaa suunnattomasti syövän jenkkilullan mukaan.

Itse olen sitä mieltä, että nyt on Chevroletin kunniakas nimi loattu! Daewoot ovat halpa-autoja, ehkä toimivia ja keskinkertaisen asiallisia ominaisuuksiltaan, mutta ei nyt Chevy voi olla mikään nelisylinterinen hatchback! Juuri kun amerikkalaiset osoittavat ensimmäisiä merkkejä toipumisesta siitä identiteettikriisistä, jonka 70-luvun öljykriisi aiheutti, he alkavatkin terveen alkukehityksen, kuten Chysler 300 C:n, PT Cruiserin, Ford Thunderbirdin ja sensellaisten jälkeen taas seota joihinkin kauppakasseihin tajuamatta, että amerikkalaisten autojen arvo perustuu valtavaan kokoon, ujostelemattomaan pöyhkeyteen, suuriin koneisiin, kirkuvan punaiseen sisustaan ja kainostelemattomaan kromin käyttöön.

Kun tänä päivänä autot muistuttavat yhä enemmän toisiaan, olisi jenkkienkin tärkeää palata juurille ja profiloida autonsa selkeästi amerikkalaisiksi apinoimatta euroja tai japseja! Eikö voitaisi luoda jotakin standardia, että jenkkiauton konepelti on vähintään kaksi metriä pitkä eikä siinä saa olla V6:sta pienempää konetta?

  
 • Chevrolet ja Daewoo ovat kummatkin mielestäni aika hyviä autoja mutta varsin erilaisia. Kummankaan maine ei ole pilattu. Näin tuossa Chevrolet Nubiran ja kyllä se näytti paljon paremmalta ja hienommalta Chevroletin merkein. Ihme juttu.
  Daewoo kumminkin olisi voinut pitää nimensä, ei tuosta vaan voi vaihtaa automerkin nimeä. Eihän auto siinä varsinaisesti muutu, mutta kumminkin.

    
 • Lainaus:
  14.02.2005 klo 13:08 Anders-Simo kirjoitti
  Itse olen sitä mieltä, että nyt on Chevroletin kunniakas nimi loattu! Daewoot ovat halpa-autoja, ehkä toimivia ja keskinkertaisen asiallisia ominaisuuksiltaan, mutta ei nyt Chevy voi olla mikään nelisylinterinen hatchback!


  GM ei kyllä koskaan ole Chevroletin brandia eritysemmin suojellut, vaan tuolla merkillä on jo kolmenkymmenen vuoden ajan myyty nelisylinterisiä hatchbackeja.

    
 • Chevrolet Corsa. Opel ja Chevrolet miksei siis Chevrolet ja Daewoo. Ei Daewoolla ole huonoa mainetta, sillä on varmaan sellaisen perusauton maine.

    
 • GM olisi voinut tehdä vielä välivuoden mallin ennen nimenmuutosta, ihan totutellakseen asiakkaat uuteen nimeen, esim. Daewolet :tongue:

  [jalkkis muokkasi tätä viestiä 14.02.2005 klo 13:54]
    
 • Chevroletin lehtimainos veti suupieleni vinoon hymyyn. Väittämät menivät suurin piirtein näin: vanha tuttu merkki, uudet autot, aivan uusi alhainen hintataso. Kyseessä ovat kuitenkin samat autot, hiukan kohonneet hinnat ja vaihtunut merkki.

    
 • Lainaus:
  14.02.2005 klo 15:13 nimim Erkki kirjoitti
  Chevroletin lehtimainos veti suupieleni vinoon hymyyn. Väittämät menivät suurin piirtein näin: vanha tuttu merkki, uudet autot, aivan uusi alhainen hintataso. Kyseessä ovat kuitenkin samat autot, hiukan kohonneet hinnat ja vaihtunut merkki.

  Mainos valehteli. Hyötyä tuosta vaihdoksesta ei ollut mitään, jos hinnat nousivat ainoastaan jotkut saattavat tykätä enemmän siitä Chevroletin "rusetista".

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit