9-3 aero/Vectra GTS

2 kommenttia

Kiinnostaa Saab 9-3 Sport Sedan 2.8T V6 Aero ja Opel Vectra 2.8 V6 Turbo GTS. Täkäläiset autolehdet keskittyvät suurelta osin uusien autojen esittelyyn ja ajeluttamiseen, ei kerro yksityskohtaisemmin mistä autot on tehty. Esimerkiksi näistä "sisarmalleista" ei ole kerrottu paljon muuta kuin, että niissä on sama pohjapelti. Eli onko tietoa mitä yhteistä, samaa on em. autoissa: moottori, apulaitteet, moottorin ohjausjärjestelmä, voimansiirto, alusta, jarrut ym? Autoilla hintaeroa kymppitonnin.
Nimimerkki: Entinen Saabistiko

  
 • Olen koeajanut molemmat autot, tosin ei ko. moottorivaihtoehdolla. Mielenkiintoista on se, että vaikka nykyään tehdään autoja samoille pohjalevyille, niin melko suuria eroja lopputuloksissa on. Esim. näitä kahta autoa ei tunnista 'sisariksi' oikein mistään, muotoilutkin niin sisältä kuin ulkoakin ovat aivan omansa. Jopa akselivälissä on muutaman sentin ero.

  Se fiilis joka minulle jäi, on että Vectra on perheen perusauto, varmasti hyvä peli, ok ajettava, taloudellinen, tilava, ei herätä mitään erikoisia tunteita omistajalla eikä muilla, moottorivalikoima alkaa varsin pienistä koneista. Saab on alustaltaan jämäkämmän oloinen ja tuntuu laadukkaammalta, esim. istuimiin on varmaankin käytetty selvästi enemmän rahaa. Moottoritehot alkaen on selvästi korkeammat. Takapenkki ja tavaratila häviävät Vectralle. Mittaristot, sisävalistukset, valot ja ilmastoinnit olivat varsin vakuuttavat Saabissa. Josku luin juttua näiden autojen eroista ja väitettiin myös, että Saabissa olisi n. 13kg enemmmän äänieristeitä kuin Vectrassa. Jotain eroa on myös turvapuolella, Vectran tulos ei ollut yhtä hyvä Euro-NCAPIssa kuin Saabin.

  Eli summa summarum, eroa autoilla on ja osa hintaerosta liittynee toteutukseen ja laadukkaampiin osiin, osa ehkä parempaan katteeseen (imago) ja tietysti verottajallekin menee osa hintaerosta.

    
 • Nythän Trollhättanista tulee Vectra-pohjainen tuote: Cadillac BLS.

  Lukemani perusteella BLS on tehty suhteellisen vähin kehitysponnisteluin Saab 9-3:sta, ensimmäiset ruotsalaiset ajovaikutelmatkin kertovat samaa. Mielenkiintoista nähdä mihin BLS sijoittuu hintatasoltaan.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit