Rättisitikan paluu!

2 kommenttia

http://www.autoexpress.co.uk/news/58059/legend_returns_as_2cv_is_reborn.html

Pariisilaisen muotoilukoulu Creapolen oppilasryhmä on luonut uuden tulkinnan legendaarisesta Rättäristä, josta linkissä kuvia klikkaamalla on nähtävissä 3 suurta kuvaa. Mielestäni muoto on upea ja tekee täyttä oikeutta klassiselle isoisälleen joka suhteessa - paitsi hinnan puolesta, nimittäin jutussa kerrotaan, että uusi Rättäri on uuden Minin ja uuden Kuplan tavoin suunnattu premiumtuotteista kiinnostuneille erikoisuuksien tavoittelijoille eikä viiksekkäille, Pohjois-Ranskalaisille maanviljelijäjunteille perunasäkkien kuljetukseen.

Kuvien auto on vasta olemassa tietokoneen muistissa, mutta kerrotaan, että sen pituus olisi 426, leveys 177 ja korkeus 146. HIEMAN isompi siis kuin esikuvansa...

Toisaalta en ymmärrä näitä puheita ko. mallin jatkokehittelystä; jos ymmärsin oikein, työ on todellakin itsenäisten muotoiluopiskelijoiden tutkielma eikä sillä Citroenin tehtaan kanssa pitäisi olla mitään tekemistä? Näin ollen, jos uusi Rättäri saadaan, siitä tuskin tulee kuvien kaltaista, ellei Citikka sitten osta tutkielmaa..

Vain yksi asia on lopulta selvä: Citroenin on PAKKO tehdä uusi Rättisitikka - muutoin koko tehtaan johdolla ei tunnu olevan mitään rakkautta sen enempää autoihin kuin rahan tekemiseenkään. Näitä uusia Rättäreitä myytäisiin kuin purukumia ja rahaa tulisi junakuormittain.

Toivottavasti saamme jonakin päivänä ajella tuliterällä Rättärillä. Hassua käyntiääntä en kaipaa enkä kiikkerää kyytiä. Riittää, että muodot ovat makeat, tekniikka modernia ja jousitus mukava. Mutta halpaversiokin olisi tervetullut!!

  
 • http://www.i4u.com/article3877.html

  Ei tuo eka linkki tunnu toimivan, haluavat jotakin liittymistä että näkisi kuvia, mutta tuo toinen toimii ainakin minulla, siitä kun klikkaa kohdasta "AutoExpress" niin pääsee ensimmäisen linkin mainitsemille sivuille...

    
 • Näin tuon jossakin lehdessä.
  Todella upea retrohenkinen rättäri.

  Fiat ottaa tuotantoon sen 500:n joka oli konseptiautona jokunen vuosi sitten. Taisi olla Auto Bild lehdessä artikkeli.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit