Kiinalaiset Saabia ostamassa

5 kommenttia

Meinaakohan kiinalaiset ostaa Saabin? GM:n sisäiset lähteet ovat kertoneet, että neuvotteluja on käyty kiinalaisten kanssa. GM ei halua Saabia, kun se on tuottanut voittoa viimeksi vuonna 1994 eli 11 vuotta sitten. Ruotsissa on noussut kohu näistä kiinalaisneuvotteluista ja tietenkin Saabilta on kiistetty asia. Tietysti. Eihän liikesalaisuuksista kerrota! Mutta miksi kiinalaisetkaan haluaisivat Saabia, se tässä ihmetyttää.

  
 • Kiinalaiset haluaisivat jonkun tutun tuotemerkin jolla he voisivat myydä autojaan Euroopassa. Tuotannon Ruotsissa he lopettaisivat kai heti. Pitkällä aikavälillä, kun kiinalaiset ovat valloittaneet Euroopan :sunglasses: , Saabista voisi tulla Euroopan myydyin merkki :grin: .

    
 • Jos kiinalaiset ostavat Saabin, niin ihmiset ovat varmaan outoja eivätkä enää uskalla ostaa sitä. Niin hassuja monet ihmiset ovat.

    
 • Niinpä. Ruotsalaisia kansana kyllä haukutaan ja halveksitaan joka käänteessä, mutta moni suomalainen ihailee yli kaiken ruotsalaisina pitämiään autoja, vaikkei sellaisia enää olekaan.

    
 • Mikäli asiassa on perää, niin joku diili Kiinalaisten on GM:n kanssa tehtävä, lienee mahdotonta noin vain ostaa Saab. Ruotsi investoi 2 miljardia kruunua tehtaaseen, ympäristöön ja jopa tiestöön - moottoritiehen. Pääminister Göran Persson oli syksyllä TV-haastattelussa aiheesta. Ruotsalaiset selviytyvät joskus aika huonoistakin asioista aivan yhtäkkiä. Liekö monisatavuotinen perinne ja kulttuuri kaupanteossa ja lyhyt matka Eurooppaan. Luulisi kinkkien ostavan Subarun silloin myös. Yrityskauppoja nähdään varmasti Kiinan kanssa, siellä kun raha pyörii niin kyllä he jonkun autoteollisuusyrityksen nielevät! Miten mahtaa olla esim. Fiat? Kiinalaisille ei varmaan huono vaihtoehto.

    
 • Lainaus:
  27.02.2005 klo 19:41 Anders-Simo kirjoitti
  Niinpä. Ruotsalaisia kansana kyllä haukutaan ja halveksitaan joka käänteessä, mutta moni suomalainen ihailee yli kaiken ruotsalaisina pitämiään autoja, vaikkei sellaisia enää olekaan.

  Saabissa ja Volvossa on vielä ulkonäössä sitä perinteistä ulkonäköä hieman jäljellä. Eikö näissä ole enää mitään ruotsalaista?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit