Lexus LS 600h

1 kommentti

Uusi super-Lexus on nyt esitelty New Yorkin autonäyttelyssä.
Bensiinimoottorina on 5.0l V8 jonka lisäksi autossa on kaksi sähkömoottoria, joiden yhteistehoksi ilmoitetaan yli 430hv. Tehtaan mukaan teholukema vastaa V12-moottoria, mutta kulutus ja päästöt ovat V8-moottoreiden parhaimmistoa. Autossa on myös neliveto. Tekniikka on ilmeisesti tämän hetken kehittyneintä automaailmassa.

Hieman ihmetyttää tuo ilmoitettu tehokukema, koska LS 460:ssäkin on jo 380hv 4.6litran iskutilavuudesta. Luulisi tuossa hybridissä olevan polleja lähemmäs 500.Tuo 430hv luulisi tulevan jo pelkästä bensiinimoottorista.

Mitähän mahtaa tulla hinnaksi täällä suomessa? Myynti alkaa vasta kesällä 2007.

  
  • Hybridin teholukemia ei taida pystyä ihan suoraan vertaamaan perinteisellä polttomoottorilla varustettuun autoon. Full-Hybrid tekniikalla on mahdollista tarjota tuo maksimiteho (n 440 hv) käyttöön koska tahansa kun eri moottoreiden tehoja voi yhdistellä ja vaihteisto on portaaton. Tuossa tavallisessa versiossa sen kahdeksanvaihteisen laatikon täytyy ensin arpoa oikea vaihde ja sitten lähdetään ja ehdoton huipputeho on kuitenkin vain tietyllä kierrosluvulla.
    Näkeehän tuon asian jo Priuksenkin suorituskyvystä. Teknikens Värld mittasi juuri 0-100 km/h 10,7 sek ja ohituskiihtyvyydet suhteellisesti vielä parempia. Mikä toinen, Priuksen kokoinen, 112 hevosvoimainen, automaattivaihteinen auto pystyy tuohon?

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit