Uusi Bora kuin Civic

32 kommenttia
2»
 • Joo Volsulla, Audilla, Seatilla&Skodalla kaikilla löytyy vielä 8 venttiilisiä pannuja ainakin 1.6 8 v (Audi A3&Sportback, VW Golf, Skoda Octavia 2) ja 2.0 8v (passat, Golf variant, Audi A4). Lisäksi SDi diesel taitaa olla 8v. Vag konsernin moniventtiilikoneita on vaan isojen pannujen yhteydessä esim 2.8 24v (mm Passat) ja sitten kaikki Tdi koneet ja Fsi koneet on 16v. Poikkeuksena Golf variant ja Bora joissa on vielä "normaali" 1.6 16v kone saatavana ilman Fsi:tä. Mutta kun uudet mallit tulee ne moottorit poistuvat varmaankin valikoimasta sillä Volsulla uskotaan kovasti Fsi moottorin ylivoimaisuuteen ja hyvyyteen. Mutta varmaan nuo perus 8v 1.6 ja 2.0 säilyvät melko pitkään tuotannossa Vagillla muiden koneiden rinnalla.

    
 • Lainaus:
  08.12.2004 klo 14:14 HäRVeli kirjoitti
  Nykyaikainen polttoaineen suihkutus hyödynnetään juuri moniventtiilitekniikan avulla.

  Siirryit eri osa-alueelle.
  En verrannut tässä FSI-tekniikkaa, enkä uusia yhteispaineruiskutustekniikalla toimivia Tdi koneita. Niistä pitäisi keskustella eri nimikkeen alla. Ne edustavat sitä kehitysaskelta minkä moottoriteknologia on ottanut sitten polttomoottorin keksimisen n. 100 v. sitten. Perustoiminnot eivät ole muuttuneet. Samanlaisesta mäntämoottorista ja nokka-akselijärjestelmästä on kyse. Elektroniikka on astunut kuvaan, joka mahdollistaa kehityksen etenemisen.

  Tälläkään ei ollut muotoilun kanssa mitään tekemistä. Asia pysyy edelleen samana, mikäli Japskit-Korealaiset eivät tee Eurooppalaisen näköisiä autoja, ne eivät myy. Teollisuusvakoilu ja kopiointi on vain siirtynyt uuteen vaiheeseen, ja toteutetaan eri tavalla. Japanilaiset eivät kopioi Hindustan Ambassadoria, ei Mahindraa, Ladaa, Gazia, Cadillacia, Holdenia, Seatia, eikä muuten Alfaa, ei Fiattia, Peugeotia, Citroenia, vaan esikuvina toimivat Saksalaiset, siihen jotain omaa, mutta muoto ei kestä. Parin vuoden kuluttua se on taas jotenkin täysin erilainen. Jokaisellahan on oma näkemys asiaan, ei tämä edelleenkään tee japseista tai wokkipannuista huonoja, ei heikkoja, enkä väitä, että olisivat rumiakaan. Mutten osta sellaista.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit